Joulu on paitsi Joulupukin, myös Rovaniemen kaupungin brändin tärkein sesonki.

Kaupunkiin saapuu joulun alla paitsi kansainvälisiä matkaajia, myös kymmeniä kansainvälisiä mediaryhmiä Visit Rovaniemen avustuksella.

Rovaniemi näkyy jouluaattona parhaaseen katseluaikaan Euroopassa, kun Italian RAI 2:n ja Tanskan TV 2:n juontajat raportoivat jouluterveisiä Joulupukin kotikaupungista. Myös AP :n ja Reuters in kuvaustiimit ja Kiinan valtakunnallisen tv-yhtiön CCTV :n lastenkanava tapaa Joulupukin tänä vuonna.

Visit Rovaniemen toimitusjohtajan Sanna Kärkkäisen mukaan kansainvälistä mediaa kiinnostavat pukin lisäksi Joulupukin Pääpostin toiminta ja sinne saapuvat kirjeet. Kärkkäinen kertoo antaneensa jo ennen joulua haastatteluja muun muassa BBC :lle, The Guardian ille ja The Financial Times ille.

"Visit Rovaniemellä on hyvät yhteydet maailmalle, ja meillä on hyvä maine mediavierailujen järjestäjänä. Homma toimii paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa, ja jos yllätyksiä tulee, niihin reagoidaan nopeasti", Kärkkäinen sanoo tiedotteessa.

Ennen joulua Rovaniemellä "jouluisia mainosviestejä" kävivät tuottamassa Samsung in Puolan toimisto ja autovalmistaja Seat.