Valtioneuvosto on nimittänyt Jouni Mölsä n ulkoministeriön viestintäjohtajaksi tänään perjantaina. Hän aloittaa tehtävässä 15. syyskuuta.

Mölsä toimii tällä hetkellä Suomen Lontoon-suurlähetystön lehdistöneuvoksena. Aiemmin hän on työskennellyt toimittajana Helsingin Sanomien politiikan toimituksessa ja kiertävänä kirjeenvaihtajana Brysselissä, radiotuottajana BBC World Servicessä Lontoossa sekä uutistoimittajana Radio Helsingissä.

Ulkoministeriön viestintäjohtaja johtaa ulkoministeriön viestintä- ja kulttuuriosastoa, jossa on nyt 85 työntekijää. Lisäksi Suomen ulkomaanedustustoissa työskentelee 14 lehdistö- ja kulttuurivirkamiestä.

Mölsä kertoo saaneensa toimeksiannoksi uudistaa ulkoministeriön viestintä- ja kulttuuriosaston toiminta – keksiä osasto uudelleen.

”Toivon, että kauteni päättyessä viestintä- ja kulttuuriosasto on paikka, johon hakeudutaan ulkoministeriön sisältä hankkimaan uraa edistävää viestintäkokemusta, jota tarvitaan aina vain enemmän esimerkiksi suurlähettilään tehtävässä. Toivon myös, että sosiaalisen median osaajat näkevät ulkoministeriön paikkana tehdä hyviä juttuja ja hankkia kannuksia. Julkisuusdiplomatian maailma antaa hyvän ponnistuslaudan moniin tehtäviin", Mölsä sanoo tiedotteessa.

Viestintäjohtajan virkaa haki 22 henkilöä. Viran edellinen haltija Veera Heinonen siirtyi huhtikuussa tasavallan presidentin kansliaan viestintäpäälliköksi.

Viestintäjohtajan kausi on viisivuotinen.