Televisio

Aleksi Ylä-Anttila 8.3.2017 14:05

Jounin Kaupan Sampo Kaulaselle oma tv-ohjelma: "Vedetään ranteet auki kaikkien nähden"

Pekka Aho
Sampo Kaulanen (vas.) ja Michele-vaimo tekevät arkeaan tutuksi tänä vuonna kuvattavassa tv-ohjelmassa.

Kyläkauppias Sampo Kaulanen ja hänen vaimonsa tähdittävät tänä vuonna TV5:llä starttaavaa kauppiasperheen arjesta kertovaa televisio-ohjelmaa. Lapin Sampo ja kauppiaan rouva -ohjelman kuvaukset käynnistyvät Kaulasen mukaan pian.

Jounin Kauppaa Kolarin Äköslompolon kylässä vuodesta 2008 lähtien pyörittänyt Sampo Kaulanen kertoo, että oma tv-ohjelma on ollut hänelle pitkäaikainen haave.

Kaulanen kertoo haaveilleensa omasta ohjelmasta jo vuosien ajan. Kipinä syttyi toden teolla vuonna 2012.

" Olin mukana sarjassa Ylläs – huipulla tuulee. Jostain syystä Maikkari nakkasi minut ehdokkaaksi Vuoden esiintyjä -kategoriaan Kultainen Venla -gaalassa. Pääsin kolmen parhaan joukkoon Arman Alizadin ja Ville Haapasalon kanssa. Ja perhana hävisin! Silloin päätin, että ainoa tehtävä tässä elämässä on voittaa se hemmetin patsas", Kaulanen naurahtaa.

Tulevassa sarjassa Kaulanen ja hänen puolisonsa Michele "Minttu" Kaulanen esittelevät kauppiasperheen arkea. Kaulasen mukaan sarjan pitäisi antaa todenmukainen kuvaus siitä, miten Jounin Kauppaa pyöritetään.

"Vedetään ranteet auki oikein kunnolla kaikkien nähden. Kun nyt on saatu ohjelma, ei salailla mitään."

Yleensä Jounin Kaupan yhteydessä huomion keskiössä on vain kauppias itse. Tällä kertaa jo ohjelman nimi paljastaa, että myös Michele Kaulanen on näkyvästi esillä.

"Sain hyvät naurut, kun kävimme tuotantoyhtiön luona noin viikko sitten. Räpläsin siinä puhelinta ennen palaveria. Vaimo läppäsi polvelle ja sanoi, että nyt pitää käyttäytyä, kun ollaan menossa suunnittelemaan sinun ohjelmaasi. Sitten heti palaverin aluksi kerrottiin ohjelman nimi Lapin Sampo ja kauppiaan rouva. Enää hän ei voi sanoa, että tämä olisi vain minun projektini, vaan hän joutuu itsekin tekemään töitä, että ohjelmasta tulisi hyvä", Kaulanen virnistää.

Uusi ohjelma on yksi etappi pitkällä tiellä, jonka myötä Kaulanen on saanut nostettua Jounin Kaupan Suomen luultavasti tunnetuimmaksi kyläkaupaksi.

"Meillä ei ollut alun perin oikein rahaa markkinointiin. Päätin silloin lähteä kehittämään henkilöbrändiä vähän niin kuin Vesa Keskinen aikanaan. Onhan tämä ollut pitkä tie ja paljon on saanut tehdä töitä. Toivotaan, että se loppuen lopuksi näkyy myös kassassa", Kaulanen toteaa. 

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö