AMMATTILEHDET

Mikko Metsämäki 29.5.2008 15:34 päivitetty 4.2.2016 09:43

Journalistissa resurssikriisi

Journalisti-lehti saattaa supistaa sivumääräänsä tai turvautua kaksoisnumeroihin, koska lehden toimituksen resurssit eivät riitä.

Toimittajien ammattilehti Journalisti saattaa supistaa sivumääräänsä tai turvautua kaksoisnumeroihin, koska lehden toimituksen resurssit eivät riitä.

Resurssipulan taustalla ovat sairauslomat, jotka pistäneet kuusihenkisen toimituksen ahtaalle. M&M:n tietojen mukaan töissä olevat toimittajat ovat kieltäytyneet tekemästä enää ylitöitä, koska resursseja ei ole pyynnöistä huolimatta lisätty.

Päätoimittaja Johanna Korhosen mukaan toimituksessa pohditaan parhaillaan, miten loput kevään lehdet tehdään.

- Toimituksemme on niin pieni, että pienetkin asiat näkyvät. Jos meillä olisi sata henkeä töissä, parin hengen poissaolo ei tietenkään haittaisi, Korhonen sanoo.

Korhonen ei halua kommentoida kysymyksiä lehden resursseista, koska hän ei vastaa niistä. Valtaosa lehden tuloista tulee Journalistiliitolta, jonka puheenjohtaja on Arto Nieminen.

Niemisen mukaan resursseja on yritetty paikata muun muassa freelance-voimin.

- Yksilöiden sairastumiset ovat tietysti sellaisia, ettei niitä voi oikein kommentoida.

Journalisti-lehti on herättänyt viime aikoina suuria intohimoja puolesta ja vastaan. Uudistunut lehti on entistä visuaalisempi ja räväkämpi. Lehteä on syytetty muun muassa elitismistä ja edunvalvontanäkökulman unohtamisesta.

- Mielestäni on hyvä, että lehdestä puhutaan. Kun toiset kehuvat ja toiset haukkuvat, niin eiköhän se totuus löydy jostain sieltä väliltä, Nieminen muotoilee.

- Jatkossa joudumme miettimään esimerkiksi sitä, mikä on lehden ja verkon suhde. Esimerkiksi Ruotsissa on panostettu paljon verkkoon.

22 kertaa vuodessa ilmestyvää Journalistia pyöritetään muutaman sadan tuhannen euron liikevaihdolla.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö