KOHUKANTEET

Anna Juvonen 21.10.2008 12:53 päivitetty 4.2.2016 09:42

Journalistista joukkopako

Jo kaksi Journalisti-lehdestä lähtenyttä naistoimittajaa on nostanut kanteen Journalistiliittoa vastaan syrjinnästä.

Journalisti-lehden entinen toimittaja Reetta Nousiainen on nostanut kanteen lehteä julkaisevaaJournalistiliittoa vastaan syrjinnästä.

Jo aiemmin kanteen on nostanut lehdestä irtisanoutunut toimittaja Lotta Tuohino, joka vaatii liitolta 50 000 euron korvauksia syrjinnästä. Tuohinon tapauksen käsitteleminen on aloitettu lokakuussa Helsingin käräjäoikeudessa.

Tuohino katsoo, että hänelle on maksettu sukupuolen perusteella alhaisempaa palkkaa kuin hänen mieskollegoilleen, vaikka hän on tehnyt näitä vaativampaa työtä.

Nousiaisen haastehakemus jätettiin Helsingin käräjäoikeuteen tiistaina. Palkkaero miestoimittajan ja kantajan välillä on ollut huomattava: miestoimittajan kuukausipalkka on ollut yli tuhat euroa korkeampi kuin kantajan palkka.

Nousiainen vaatii Journalistiliitolta vahingonkorvausta palkkaetujen menetyksestä 19 700 euroa ja lisäksi 7500 euroa hyvitystä tasa-arvolain rikkomisesta.

Naisten yhteinen juristi tulee esittämään tuomarille, että tapaukset käsiteltäisiin samaan aikaan Tuohinon käsittelyssä tammikuussa.

– Journalistiliitto on työnantajana epäoikeudenmukainen, moraalista tai solidaarisuudesta puhumattakaan, Nousiainen sanoo.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö