Julkisen sanan neuvosto antoi vuoden viimeisessä kokouksessaan yhden langettavan ja viisi vapauttavaa päätöstä.

Hufvudstadsbladet sai langettavan päätöksen olennaisen asiavirheen korjaamisen laiminlyönnistä. Virhe oli mielipidekirjoituksessa. Kantelijan otettua yhteyttä HBL:ään lehti ei ollut korjannut virhettä vaan tarjonnut kantelijalle mahdollisuutta kirjoittaa asiasta samaiselle Debatt-palstalle. Neuvoston mukaan myös yleisökirjoitusosiossa julkaistujen juttujen olennaiset asiavirheet on korjattava.

Vapauttavan päätöksen saivat Yle Österbotten, Pitäjänuutiset, Salonjokilaakso sekä Ilta-Sanomat kahdesta eri kantelusta.

Joulukuun 12. päivä mennessä JSN oli saanut yhteensä 429 kantelua. Ennätykset paukkuivat siis tänä vuonna jälleen reippaasti: viime vuonna neuvostolle tehtiin yhteensä 345 kantelua, joka oli suurin määrä siihen mennessä.

Kanteluiden keskimääräinen käsittelyaika venyi tänä vuonna 151 vuorokauteen, kun se viime vuonna oli 123 vuorokautta. Langetusprosentti hyppäsi tänä vuonna 49:ään, kun se viime vuonna oli tasan 40.

Joulukuun kokous oli samalla puheenjohtaja Risto Uimoselle viimeinen, sillä hänen toinen kolmivuotiskautensa päättyy kuluvan vuoden lopussa. Ensi vuoden alusta puheenjohtajan tehtävässä aloittaa toimittaja ja tietokirjailija Elina Grundström.