Julkisen sanan neuvosto (JSN) antoi lokakuun kokouksessaan langettavan päätöksen Iltalehdelle jutusta, jonka otsikko oli ”Sisäministeri Ohisalo: Turvapaikan hakeminen on perusoikeus, joka menee kaiken muun edelle”.

JSN:lle tehtiin jutun julkaisemisen jälkeen syyskuussa useita kanteluita, joiden mukaan jutun otsikossa oli asiavirhe eikä otsikolle löytynyt katetta haastattelun sisällöstä.

Juttuun haastateltu sisäministeri Maria Ohisalo ei sanonut haastattelusitaateissaan, että turvapaikan hakeminen on perusoikeus, joka menee kaiken muun edelle. Iltalehti vetosi vastauksessaan siihen, että otsikkoon oli nostettu lehden tekemä tulkinta ministerin haastattelulausumista.

JSN totesi päätöksessään, että jutun otsikko oli selvästi virheellinen, koska haastattelussa ministeri ei ottanut kantaa eri perusoikeuksien tai muiden jutussa mainittujen seikkojen tärkeysjärjestykseen. JSN päätyi langettavaan päätökseen äänin 7–2.

Ohisalo ei itse kannellut asiasta JSN:lle, mutta hänen avustajansa olivat lähettäneet lehdelle jutun otsikkoa koskevan oikaisupyynnön.

Iltalehti sai kokouksessa myös toisen langettavan, koska se oli julkaissut Kuun pinnalle lähetettyjä karhukaisia käsittelevän jutun, jossa käytettiin laajasti toisen kotimaisen tiedotusvälineen työtä lähdettä mainitsematta.

Suomen Kuvalehti sai vapauttavan päätöksen, kun JSN totesi, ettei lehti rikkonut yksityisyyden suojaa viitatessaan jutussaan siihen, että lehden haastattelema ylilääkäri oli puhunut uskonnollisesta vakaumuksestaan aiemmin toisen median haastattelussa.

Aamulehti ja Kotiseudun Sanomat saivat vapauttavat päätökset muun muassa asiavirheiden korjaamista käsitelleistä kanteluista.