Nimitykset

Aleksi Ylä-Anttila 24.4.2018 12:09

Juha Alén Anetcomin toimitusjohtajaksi – yritys laajenee Helsinkiin

Anetcom
Jarkko Hietala (vas.) jatkaa Anetcomin liiketoimintajohtajana. Vierellä uusi toimitusjohtaja Juha Alén.

Mainosratkaisuihin ja suurkuvatuotantoihin erikoistuneen Anetcom Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimetty Juha Alén,

Juha Alén aloittaa Anetcomin toimitusjohtajana 2.5.2018. Hän on työskennellyt aiemmin SolutionManager Oy:ssä myyntijohtajana.

Alénista tulee samalla Anetcomin osakas vajaan kymmenen prosentin omistusosuudella. Anetcomin hallituksen puheenjohtaja Jarmo Ojanen omistaa yhtiönsä kautta noin 50 prosenttia anetcomista. Nykyisen toimitusjohtajan Jarkko Hietalan yhtiön omistusosuus on vähän yli 40 prosenttia yrityksestä.

Toukokuussa toimitusjohtajaksi astuva Alén kertoo M&M:lle odottavansa uusia haasteita motivoituneena. Hän arvioi yrityksen kasvunäkymät lupaaviksi.

"Koen, että tämä on kokoluokaltaan oikean kokoinen firma meikäläiselle astua ruoriin. Edessä on kovaa myyntityötä, kuten aiemmassakin paikassa. Näen, että meillä on hyvät mahdollisuudet aika merkittäväänkin kasvuun", Alén sanoo.

Toimitusjohtaja Jarkko Hietala siirtyy Alénin nimityksen myötä Anetcomin liiketoimintajohtajaksi. Hietala kertoo, että siirtyminen liiketoiminnan kehittämisvastuuseen on hänelle ja yritykselle luonnollinen askel.

"Juhalla on todella hyvä myynnillinen näkemys b-to-b-puolen myyntiin. Katsoin, että minulla on nyt enemmän annettavaa liiketoimintajojhtajana. Lähdetään kehittymään laajennuksia muille paikkakunnille, joista ensimmäisenä on vuorossa Helsinki, jonne avaamme toimipisteen kesän aikana", Hietala kertoo.

Hietalan mukaan Anetcom on tehnyt jo vuosia kauppaa Helsinkiin. Siinä mielessä kyseessä ei ole uusi aluevaltaus.

"Aika iso osa liikevaihdostamme on tullut Helsingin asiakkuuksien kautta. Laalentuminen sinne on looginen askel. Toimipiste alueella takaa paremmat toimintaedellytykset, nopeammat toimitukset ja sujuvamman palvelun asiakkaillemme", toteaa Hietala.

Anetcom pohtii Hietalan mukaan laajentumista myös muille paikkakunnille.

"Se osa-alue on minun vastuullani jatkossa. Pidämme koko ajan silmät ja korvat. Tarkoituksena on laajentua tulevaisuudessa myös muille paikkakunnille."

Anetcom Oy on vuonna 2001 perustettu suurkuvatuotantoihin ja mainosratkaisuihin erikoistunut yritys. Anetcom tarjoaa yrityksille erilaisia visuaaliseen ilmeeseen liittyviä ratkaisuja, joihin kuuluvat esimerkiksi autoteippaukset, kyltit, liput, opasteet ja banderollit.

Vuoden 2014 joulukuussa yritys yhdistyi Mainos Hietala Oy:n kanssa. Anetcomin liikevaihto vuonna 2017 oli 2,35 miljoonaa euroa, ja se työllistää 16 henkilöä.

Anetcom tarjoaa yrityksille erilaisia visuaaliseen ilmeeseen liittyviä ratkaisuja, joihin kuuluvat esimerkiksi autoteippaukset, kyltit, liput, opasteet ja banderollit.

Yrityksen liikevaihto tilikaudella 2017 oli noin 2,4 miljoonaa euroa. Anetcomin palveluksessa työskentelee reilut sata työntekijää. Yriityksen pääkonttori ja tuotantotilat sijaitsevat Pirkkalassa.

"Tavoittelemme kuluvalle vuodelle maltillista kasvua. Helsingin toimipiste tuo toki hiukan lisää kulurakennetta, mutta toivottavasti se tuo myös myyntiä", sanoo Hietala.