Toisena perustajaosakkaana maineikkaassa Sagmeister & Walsh -designtoimistossa työskennellyt graafinen suunnittelija Jessica Walsh lähtee soolouralle, uutisoi AdWeek.

Walshin, 32, perustama uusi yritys on nimeltään &Walsh ja sen kotipaikka on New York. Walsh omistaa yrityksen kokonaan itse ja on sen perustaja, toimitusjohtaja ja luova johtaja.

Walsh on designalan konkari. Hänen aiempiin asiakkuuksiinsa Sagmeister & Walshin ajoilta lukeutuvat muun muassa Museum of Modern Art, The New York Times, Adobe ja Levi's.

Hänen uusi yhtiönsä ottaa nyt Segmeisterin & Walshin paikan ja S&W ei enää ota uusia asiakkaita. Sen työntekijät ja monet asiakkaat siirtyvät &Walshille. Yhtiö toimii väliaikaisesti S&W:n vanhoissa tiloissa.

Walsh kertoo, että oma studio on ollut hänen unelmansa nuoresta saakka. Nyt unelma toteutuu. Uudella toimistolla on jo muutamia asiakkuuksia, kuten Apple ja vaatebrändi Kenzo.

Walsh perusti vuonna 2016 Ladies, Wine & Designin, joka on yleishyödyllinen järjestö ja se on levinnyt jo 40 maahan. Järjestö kannustaa luovan alan naisia monin eri tavoin, kuten mentoroimalla ja järjestämällä tapaamisia.

Vuonna 2016 Walsh loi yhdessä ystävänsä kanssa ilmiön ja nousi maailmanmaineeseen. 40 Days of Dating oli performanssi ja ihmiskoe, Walsh ja hänen ystävänsä Timothy Goodman deittailivat keskenään 40 päivän ajan ja kuvasivat kaiken vi­deolle. Projektisivusto on saanut yli 30 miljoonaa lukijaa.

"Tällaisen sosiaalisen oma-aloitteisuuden tukeminen on &Walshin käyttövoima. Tuon nämä periaatteet mukanani toimistoon. Minua innostaa ajatus, että voin tarjota tasa-arvoisen mahdollisuuden oppia alalla ja nousta korkeimpiin johtotehtäviin", sanoo Walsh.

Naisnäkökulman lisäksi Walsh kertoo tarjoavansa muutakin omaperäistä asiakkailleen. Walsh kutsuu tätä "bränditerapiaksi". Idea on auttaa asiakkaita löytämään oman persoonansa ja äänensä. Tätä tavoitellaan haastattelujen ja työpajojen avulla.

"Loistava brändi on kuin loistava persoona: todenmukainen ja rehellinen itselleen sekä peloton paljastamaan todelliset karvansa. Liian usein brändejä kehotetaan tukahduttamaan ominaispiirteensä ja mielipiteensä kuluttajien mahdollisia reaktioita peläten."

"Ongelmana on, että kun yrittää miellyttää kaikkia ja vältellä kaikkea, mistä joku voisi loukkaantua, syntyy mitään sanomattomia brändejä. Kukaan ei vihaa niitä, mutta ei myöskään rakasta", Walsh toteaa.