Palkinnot

M&M 9.9.2016 13:45

Jurvalainen perheyritys palkittiin Vuoden designtekona

Kuvakaappaus verkkosivuilta

Hakolan huonekaluille ja sisustuttuotteille on aiemmin myönnetty Avainlippu ja Design from Finland -merkki.

Suomalaisen Työn Liitto on palkinnut jurvalaisen huonekaluja ja sisustustuotteita valmistavan Hakola Huonekalu Oy:n Vuoden Designteko -tunnustuksella.

Hakolan perhe on valmistanut huonekaluja yli 50 vuotta. Itse yritys on perustettu vuonna 1993. Yrityksen kaikki tuotteet valmistetaan käsityönä Suomessa.

Habitare-messujen yhteydessä jaetun tunnustuksen kriteerit ovat omaperäisyys, vastuullisuus ja design osana arkea. Hakolan tuotteille on myönnetty sekä Avainlippu-tunnus että Design from Finland -merkki.

"On suuri kunnia saada Vuoden Designteko -tunnustus, sillä olemme tehneet todella paljon töitä yrityksemme uudistumisen eteen. Tämä kannustaa meitä edelleen jatkamaan valitsemallamme tiellä", Hakolan luova johtaja Annaleena Hämäläinen sanoo tiedotteessa.

Palkintoraadin mukaan Hakola jatkaa tuoreella tavalla suomalaista arjen designin perinnettä.

"Asiakas- ja käyttäjälähtöisyys korostuu sekä kuluttaja- että yritysrajapinnassa ja Hakolalla on läpinäkyvä tuotantorakenne. Kaikki tämä on nykypäivää ja on varmasti auttanut osaltaan yritystä menestymään toimialan haasteista huolimatta", raatiin kuuluva teollisuusneuvos Kari Kallonen sanoo.

Vuoden designteko -palkinto jaettiin nyt viidettä kertaa. Aiempina vuosina tunnustuksen ovat saaneet bambukuituisia vauvanvaatteita suunnitteleva ja valmistava Beibamboo Oy, mattoja valmistava VM-Carpet, puisia Lastu-nimisiä suojakuoria mobiililaitteille valmistava Droplet Hitech Design Oy ja Drop-ulkoaltaita valmistava Useful Stuff Oy.

Palkintoraatiin kuuluivat teollisuusneuvos Kari Kallonen, Ornamon hallituksen puheenjohtaja Kristian Keinänen, muotoilijat Saana Sipilä ja Olli Sallinen sekä Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala.