Mainoskohun keskellä riepoteltu urheiluvälinevalmistaja Nike noteerataan tällä hetkellä 83,47 dollariin eli kaikkien aikojen korkeimmalle tasolle.

Jälkipörssissä noteeraus oli jo 83,58 dollaria. Tänä vuonna kurssi on noussut yli 30 prosenttia.

Nike päätyi Yhdysvalloissa voimakkaita tunteita herättäneeksi puheenaiheeksi viimeisimmän mainoskampanjansa vuoksi.

Nike käytti uusimman "Just Do It" -mainoslausetta käyttävän kampanjansa keulakuvana kiisteltyä amerikkalaisen jalkapallon pelaajaa Colin Kaepernickiä , mikä on aiheuttanut yhtiötä kohtaan runsaasti sekä myönteisiä että kielteisiä kannanottoja.

Kaepernick muistetaan Yhdysvalloissa siitä, että hän vuonna 2016 polvistui Yhdysvaltojen kansallislaulun aikana ennen NFL-liigan otteluiden alkua, kun pelaajat tavallisesti kunnioittavat kansallislaulua seisomalla. Kaepernick kuvasi käytöstään protestiksi Yhdysvaltojen harjoittamaa rotupolitiikkaa vastaan.

Analytiikkayhtiö Edison Trendsin mukaan Kaepernick-tapaus on nostanut Niken myyntiä, kirjoittaa talousuutistoimisto Bloomberg.

Nyt myynnissä edetään online-myyntiä analysoineen Edison Trendsin mukaan "selvästi vuodentakaisen yläpuolella". Ensimmäisenä mainoksen paisuttua viraaliksi, myynti kohosi 22 prosenttia (4.9.). Seuraavana päivänä myynti oli jo 42 prosenttia yli vuodentakaisen. Myynti on pysynyt koholla jo toista viikkoa. Nyt myynti on kuitenkin palautunut kohua edeltävälle tasolle.

Myynti laski eniten Idahossa, Wyomingissa ja Etelä-Dakotassa. Laskua oli selvästi myös Montana ja West Virginiassa.

Myynti sen sijaan pomppasi eniten Marylandissa, New Jerseyssä ja Alaskassa. Myös Delawaressa ja Massachusettsissa noustiin.

Tuoreeltaan kampanja painoi yhtiön markkina-arvoa muutamilla prosenteilla.

Nike julkistaa tuloksensa myöhemmin syyskuussa.