Turkulainen mainostoimisto Hansdotter avaa showroomin Helsinkiin Esplanadille syyskuussa. Toimiston perustajiin lukeutuva Juuso Enala kertoo M&M:lle, että toimisto hankki tilan, koska suurin sen asiakkaista on Helsingistä.

”Tarkoitus on, että Turun-ihmiset käyvät tekemässä siellä töitä. Se on enemmän tällainen kohtaamispaikka.”

”Koemme, että se on hyvää palvelua tarjota yhteistoimintatila.”

Hansdotter ei hankkinut tilaa pelkästään ryhmätyötarkoitukseen, vaan toimisto on mahdollisesti laajentumassa Helsinkiin loppuvuodesta. Asiaa ei ole lyöty vielä lukkoon. Enala kertoo, että toimisto tekee päätöksen asiasta elokuussa. Hänen mukaansa ketään ei ole vielä palkattu.

”Ei toimiston avaaminen kiikasta kuin oikeiden ihmisten löytämisestä. Meillä ei ole kesäkissameininkiä, että otetaan ihminen töihin ja katsotaan kuukauden kaksi, onko hän hyvä vai ei.”

Enala kertoo, että mahdollisen Helsingin-toimiston täytyy erota profiililtaan Turun-toimistosta. Hän tarkentaa, että toimisto haluaa tulevaisuudessa viedä osaamistaan enemmän b-to-c-markkinoinnin suuntaan.

”Jollain tapaa Helsingin-toimisto liittyy sisällöntuottamiseen, mutta emme tiedä vielä, onko se viestintää vai markkinointia. Mitään digilähtöistä se ei ole.”

Brändäämiseen ja markkinointiviestinnän suunnitteluun erikoistunut Hansdotter avasi ovensa viime vuoden huhtikuussa. Toimiston taustalla on Zeeland Familysta eli nykyisestä Avidlystä lähteneitä markkinoinnin osaajia. Juuso Enala nimitettiin Zeeland Familyn luovaksi johtajaksi vuoden 2017 alussa. Hän jätti pestinsä viime vuoden tammikuussa ja siirtyi sijoituspalveluyritys Privanetin palvelukseen. Enala on myös perustanut Zeeland Familyn taustalla olevan mainostoimiston Enala & Hyysalon.

Ensimmäisellä tilikaudellaan Hansdotter teki reilun 622 000 euron liikevaihdon. Enalan mukaan myyntikate on käytännössä yhtä suuri liikevaihdon kanssa. Toimiston tulos jäi 135 000 euroa pakkasen puolelle. Hansdotterilla on asiakkaina muun muassa Jalostaja ja Turun kaupunki.

”Ajattelemme, että kuukausimyyntimme vakiintuu johonkin 130 000 euroon tänä vuonna. Ensi vuodesta en tiedä.”