Jare Brandin ja Ville-Petteri Gallen muodostaman rap-duon JVG:n uutuussingle Villi länsi on pysytellyt yli viikonlopun Spotifyn listan kärjessä. Kappaletta on kuunneltu muutamassa päivässä lähes puoli miljoonaa kertaa.

JVG on kirjoittanut kappaleen yhdessä Figaron, Ellis Kouhian ja Arto Ruotsalan kanssa. Tuotannosta vastaavat DJPP, Eppu Kosonen, MD$ ja Arto Ruotsala.

”Haluttiin tällä biisillä piristää erityisesti faneja näissä erikoisoloissa ja on ollut huikeeta huomata, miten biisi on otettu vastaan! Kiitos siis kaikille kuuntelijoille ja hyvää kesää ja tulevaa juhannusta!”, kaksikko kertoo tiedotteessa.

Lukuisia ennätyksiä vuosien aikana rikkonut JVG herätti huomiota myös Suomen rajojen ulkopuolella virtuaalisella live-keikallaan vappuaattona.

Keikka keräsi ennätysyleisön ja se tavoitti arviolta 1 400 000 katsojaa eli noin 24 prosenttia suomalaisista. Keikasta uutisoitiin myös globaalisti muun muassa brittimedia The Guardianissa ja amerikkalaisessa Forbes-lehdessä.

JVG:n viime vuonna julkaisema kuudes studioalbumi Rata/Raitti nousi toukokuun alussa takaisin albumilistan ykköseksi 47 listaviikon jälkeen ja on näin ollen ollut listaykkösenä yhteensä 7 viikkoa.

Albumilta löytyvä Ikuinen vappu on pysynyt Suomen Spotifyn top50 joukossa jo yli 70 viikkoa ja se nousi vappuna takaisin Spotifyn ykköseksi, jossa se on ollut kaiken kaikkiaan yli 2 kuukautta. Kappale saavutti juuri 20 000 000 striimin rajan, johon on aiemmin pystynyt kotimaisista biiseistä ainoastaan JVG:n Tarkenee ja Hehkuu.

Albumi palkittiin Vuoden 2020 Emma Gaalassa Vuoden pop -Emmalla. Samaisessa gaalassa JVG pokasi myös Vuoden yhtye, Vuoden striimatuin biisi (Ikuinen vappu) ja Vuoden kappale (Ikuinen vappu) -palkinnot. JVG on voittanut uransa aikana yhteensä 13 Emma-palkintoa.