Muun muassa sushitiskistään julkisuudessakin laajasti tunnettu K-Citymarket Järvenpää on ehdolla parhaaksi kaupaksi kansainvälisessä IGD Awards -gaalassa Store of the Year -sarjassa. Tapahtumassa palkitaan päivittäistavarakaupan parhaita ja suurimpia saavutuksia.

Järvenpään K-Citymarket on ensimmäinen suomalainen edustaja Store of the Year -sarjan finaalissa. Järvenpääläismarketin kanssa vuoden kauppa -tittelistä mittelevät USA:n Philadephiassa sijaitseva Giant Heirloom, Britannian Selly Oakissa sijaitseva Sainsbury's, USA:n Dallasissa sijaitseva Sam's Club Now, Brasilian Sao Paulossa sijaitseva Pão de Açúcar ja Irlannin Clonakiltyssä sijaitseva SuperValu.

”Uskomaton tunne. Unelmamme on ollut tuoda suomalainen sisu, ruokakauppaosaaminen sekä Järvenpää maailmankartalle. Uskomme, että kun mukana on ammattitaitoisia, intohimoisia ja sitoutuneita ihmisiä, pystymme mihin vain”, K-Citymarket Järvenpään kauppias Markku Hautala sanoo tiedotteessa.

”Olen iloinen K-ryhmässä tänä päivänä voimakkaasti korostuvasta kauppiaiden omien ideoiden toteuttamismahdollisuuksista, se innostaa ja kannustaa kehittämään kauppaa oman näköiseksi. Meidän menestyksemme on hieno osoitus siitä”, Hautala sanoo.

Hautala kertoi toukokuussa Kauppalehdelle, kuinka Järvenpäähän rakennettiin ruokakaupan ilmiö. Vuoden 2016 jälkeen markettiin on rakennettu sushilinjasto, italialainen pizzauuni, gelatotehdas sekä keittiömestari Matti Jämsen in johtama ravintola Sesonki. Seuraavana vuorossa on marketin sisällä sijaitseva Olkkari, jossa voi syödä kaupasta ostamaansa ruokaa ja juomaa. Olkkarissa on lisäksi anniskeluoikeudet.

”Olemme nöyrän ylpeitä siitä, että olemme tuoneet laadukkaan japanilaisen sushin ruokakauppaan ja sieltä suomalaisten ruokapöytään. Suuri kiitos rakkaalle henkilökunnalle ja kiitos erityisesti Matti Jämsenille, jonka kanssa matkamme hyvän ruoan ja arjen rikastuttamisen puolesta jatkuu”, Hautala sanoo tiedotteessa.

Viime vuonna Hautala kertoi Kauppalehdelle haluavansa luoda Euroopan kiinnostavimman ruokakaupan Järvenpäähän, mikä onnistuisi rohkeilla ideoilla ja investoinneilla sekä kuuntelevalla ja arvostavalla elämänasenteella. Myös kansainvälisyys on tärkeää kauppias Hautalan tekemisessä, ja pelkästään sushioperaatiossa on mukana niin turkkilaisia, kiinalaisia kuin vietnamilaisiakin työntekijöitä.

K-Citymarket Järvenpään ehdokkuus IGD Awardsissa ei ole ainut osoitus myymälän menestyksestä. Syksyllä 2017 se nimittäin valittiin vuoden Citymarketiksi.