- Ally McBeal lopetetaan, koska lisää jaksoja ei ole. Jos olisi, niin sarjaa olisi jatkettu vaikka Allyn huippuhetket ovat jo ohi. Tiistain katsojia ei silti vaihdeta, sanoo Maikkarin ohjelmajohtaja Jorma Sairanen.

Tänä vuonna MTV3 on lohkaissut Neloselta markkinaosuutta. Mediacomin selvityksen mukaan Maikkarilla on Nelosta parempi myyntiaste. Ensimmäisen 45 viikon myyntiaste oli 71 prosenttia kun Nelosella vastaava luku oli 66. Todellinen ero lienee pienempi, sillä loppukeväästä iso osa Maikkarin mainosajasta meni kontaktitakuiden täyttämiseen. Tämä tyhjensi myytävän mainosajan lähes kokonaan.

Ally McBealin myyntiaste oli 67,8, eli varsin tyydyttävä. Naiskatsojien putken aloittaneen Allyn tilalle tulee Rimakauhua ja rakkautta -sarjan uusinnat.

- Sarjalla on sama katsojaprofiili kuin Allyllä, mutta en usko, että se pystyy vanhoilla jaksoilla nousemaan Allyn tasolle, sanoo Mediacomin yhteyspäällikkö Christoffer Hultin.

Jenkkisarjat nokkapokassa

Rimakauhun jälkeen tulee Maikkarin suursatsaus, jenkeissä kulttisarjaksi noussut Mullan alla (Six feet under). Illasta poistuvat myös naisten suosimat Frendit ja Sinkkuelämää.

Nelonen puolestaan aikaistaa Sopranosin kello yhdeksään, jolloin se on suoraan vastakkain Mullan alla kanssa ja varmaan vaikeuttaa maikkarin sarjan lanseerausta.

- Sarjat jakavat katsojia sukupuolen mukaan. Mielenkiintoista nähdä, liikkuvatko naiset miestensä perässä Sopranosin puolelle. Toisaalta molemmat sarjat kehittävät uskollisen katsojakunnan, ja mainostaja voi saada nopeasti tehokkaita peittoja ostamalla aikaa molemmista ohjelmista, sanoo Hultin.

Sunnuntaissa Nelosen Tummien vesien tulkit on menestynyt erittäin hyvin. Sen myyntiaste on ollut noin 72 prosenttia. Tilalle tulee selkeämmin naispainotteinen Haluatko filmitähdeksi?

Torstain uutuuksia on Pirkka-Pekka Peteliuksen tuottama Ranuan kummit.

Neloselle lisää naisia

- Meillä on nyt enemmän ohjelmia, jotka vetoavat naisiin. Maanantaita vahvistamme kotimaiselle ihmissuhdesarjalla Kumman kaa. Sen jälkeen tulee brittisarja Pelinaiset, kertoo Nelosen markkinointijohtaja Hans Edin.

Hyviä sarjoja tarvitaan, sillä naisten suosima The Osbournes poistuu kaaviosta. Sen myyntiaste oli 68 prosenttia. Tilalle tulee Kumman kaa, jonka jälkeen Pelinaiset pyrkii pitämään naiset kanavalla puoli yhteentoista. MTV3 kotimainen sarja Mari Kallio dominoi yhdeksän ja kymmenen väliä. Sen jälkeen katsojakilpailu riippuu paljon MTV3:n elokuvasta.

Salattuja elämiä vastaan Nelonen heittää edelleen Giljotiinin, jonka katsojaluvut ovat alhaisia ja myyntiaste heikko.

MTV3:n uutuuksiin kuuluu Bumtsibumia seuraava ajankohtaisohjelma Vaarallinen risteys. Sen juontavat Kirsi Piha ja Pauli Aalto-Setälä. Ohjelman tuottaa Petri Saraste.

- Katsojatavoite on siinä 600 000, sanoo Sairanen.

Tavoite on maltillinen, sillä Vaarallinen risteys vetoaa aikuisempaan yleisöön kuin noin yli puolen miljoonan noussut Viettelysten saari. Pohjalla on lisäksi saman katsojakunnan Bumtsibum.

- Se on ohjelma jossa mielipiteet ovat tärkeitä. Suora lähetys tuo uutismaisuutta mutta aihepiirejä käsitellään laajasti, sanoo päätoimittaja Merja Ylä-Anttila.