Paulig uudistaa yhden suosituimman kahvibrändinsä, vuodesta 1929 valmistetun Presidentin. Uudistuksen kasvoiksi on valittu muusikko Ville Valo ja esiintyvä taiteilija Jorma Uotinen.

"He ovat ikoneita tässä maassa, ja koko kansan rakastamat ja tuntemat henkilöt. He sopivat mielestämme hyvin viestintäkasvoiksi Presidentti-brändille, joka on myös ikoninen klassikko”, kertoo Pauligin kahvien kansainvälisestä tuotevalikoimasta ja brändiviestinnästä vastaava Jutta Nordblad.

Vaikka Presidentti on jo yli 90-vuotias, ei sille ole historiansa aikana tehty vastaavia brändiuudistuksia. Mainontaa on tehty tuotevetoisesti. Suurempaa tarvettakaan brändiuudistukselle ei ole ollut, sillä Pauligin kyselyn mukaan kuluttajat näkevät Presidentin vahvana ja luotettavana brändinä, ja sillä on lojaali kuluttajaryhmä. Nyt kuitenkin halutaan herätellä uusia kuluttajaryhmiä ja uudistaa brändiä sen arvonsa mukaisesti.

”Presidentti on ollut aina klassikkokahvimme. Olemme antaneet sen olla viime vuosina melko rauhassa emmekä ole tehneet sille viime vuosina paljoakaan. Uudistuksessa keskityimme tuomaan brändin visuaalisuuden ja markkinointiviestinnän tähän päivään”, Nordblad sanoo.

Myös kahvin pakkauksia on uudistettu. Pakkauksissa on haluttu tuoda esiin erityisesti brändin neljää eri makuvariaatiota. Uudistuksen jälkeenkin Presidentin perusmaku pysyy samana.

”Maku on pidetty ja sitä ei uudisteta. Sehän on koko brändin sydän”, Nordblad toteaa.

Kahvi valmistetaan jatkossa UTZ-sertifioiduista kahvipavuista. Nordblad lisää, että kaikki muutkin Pauligin kahvit ovat 100-prosenttisesti vastuulliseksi varmennetuista lähteistä hankittuja ja kolmannen osapuolen vastuulliseksi varmentamia.

Brändiuudistuksen strategisesta mainonnan konseptista on vastannut Bob the Robot ja uudet pakkaukset on suunnitellut SEK.

Mainosvideoissa esiintyvät Jorma Uotinen ja Ville Valo.

Spotit ovat Lucy Lovesin tuotantoa, ja tuottajana toimi Marko Antila. Mainosfilmien ohjaaja on Rane Tiukkanen.

Tältä näyttävät uudistetut pakkaukset:

Lue myös:

Kahvibrändien arvostuksessa hurjat erot – mutta erottivatko Pauligin Tomi Wirtanen ja Meiran Heidi Päiväniemi sokkotestissä Saludoa Presidentistä?

Pauligin mukaan synteettinen kahvi ei ole tulevaisuutta: ”Kyllä meidän mieluummin kannattaa ratkaista tämä ympäristöjuttu”