Yhteensä 32 Alkon myymälää otti tänään käyttöönsä uudistuneet aukioloajat. Myymälät joko aukeavat tuntia myöhemmin tai sulkeutuvat tuntia aikaisemmin.

”Asiakaskäyttäytyminen on erilaista eri puolilla Suomea. Pienten paikkakuntien viimeiset aukiolotunnit ovat hiljaisia, kun taas kaupungeissa asiointi painottuu enemmän iltaan ja aamut käynnistyvät verkkaisemmin”, myymäläketjusta vastaava liiketoimintajohtaja Kari Pennanen perustelee muutosta tiedotteessa.

Alkon mukaan pääkaupunkiseudulla kysyntä on hyvin iltapainotteista, kun 70 prosenttia käy ostamassa juomansa kahden jälkeen. Koko Suomen tasolla kello kahdeksan jälkeen asiakkaista asioi vain neljä prosenttia. Tämä tarkoittaa sitä, että jatkossa esimerkiksi Helsingin Eteläesplanadin, Kalasataman ja Ullanlinnan Alkojen oville ei kannata saapua ennen kymmentä. Vastaavasti pienemmillä paikkakunnilla voi pettyä kahdeksan jälkeen illalla.

Edellisen puolivuotiskatsauksen perusteella Alkon myynti oli kohtalaisen rajussa laskussa, ja yhtiö kertoi panostavansa jatkossa parempaan asiakaskokemukseen. Aukioloaikojen muutosta perustellaankin myös sillä, että jatkossa asiakaspalvelua parannetaan juuri niinä aikoina, kun asiakkaita on enemmän.

Muuttuneet myymäläaikataulut voi katsoa tästä linkistä, mobiilisovelluksesta, asiakaspalvelusta tai Alko.fi:stä.