Designtoimisto Kuudennen tekemä Supercellin perustaman Hive Helsinki -koodikoulun konseptointityö ja Hellonin Mandatum Lifelle tekemä Design 2.0 -projekti ovat yltäneet kansainvälisen Service Design Networkin kahdentoista Service Design Award 2019 -finalistin joukkoon. Kyseessä on maailman merkittävin palvelumuotoilun palkinto.

Kilpailun 12 finalistityötä on jaettu kolmeen kilpailusarjaan. Hive pääsi kärkikolmikkoon voittoa tavoittelemattomien toimijoiden ja julkisen sektorin ammattilaissarjassa ja Hellonin Mandatum Lifelle tekemä projekti kaupallisessa ammattilaissarjassa. Lisäksi kilpailussa on opiskelijasarja.

Kilpailun finalistit valitsi seitsenjäseninen tuomaristo. Voittajat paljastetaan palkintoseremoniassa, joka järjestetään Torontossa 10. lokakuuta.

Parasta palvelumuotoilua edustava The Service Design Award jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2015, eli tänä vuonna palkinto myönnetään viidettä kertaa.

Koodikoulu Hive pyrkii vastaamaan Suomessa vallitsevaan koodaripulaan. Palvelumuotoilun menetelmillä toteutetussa projektissa koululle luotiin uudenlainen positio, joka muuttaa luutuneet käsitykset koodaamisesta ja kannustaa myös naisia hakemaan ammatin pariin. Ensimmäisten viiden kuukauden aikana hakijoita saatiin 4,5-kertaisesti tavoitteeseen verrattuna, ja heistä naisia oli 34 prosenttia eli yli kaksinkertaisesti alan keskivertoon nähden.

Hellonin ja Mandatum Lifen projektissa hyödynnettiin tekoälyä palvelumuotoilun apuna. Datan avulla selvisi, että Mandatum Lifen asiakaskokemukseen vaikutti erityisesti välittämisen tunne, ja tulos otettiin huomioon palvelumuotoilussa.