Syyskuussa ovensa avanneen kauppakeskus Redin alku on ollut tahmea. Osa yrittäjistä on ollut tyytymättömiä keskukseen, ja asiakkaita on hämmentänyt Redin sokkeloisuus.

Kauppakeskusta operoiva rakennusyhtiö SRV vapautti kauppakeskusta johtaneen Pia Svensk in tehtävistään marraskuun lopussa.

Myös silloinen markkinointipäällikkö Heli Vainio joutui jättämään tehtävänsä.

Uudeksi kauppakeskusjohtajaksi SRV on nimittänyt Aleksi Salmisen ja markkinointipäälliköksi Pia Rosvall in. Molemmat aloittavat tehtävässään tällä viikolla.

34-vuotias Salmisella on 17 vuoden kokemus muotikaupasta. Hän on ollut KappAhl in Suomen toimitusjohtaja sekä Carlings in maajohtaja. Pari viime vuotta hänellä on ollut oma vaatekauppa Mooster Denim Lahdessa.

Redistä Salminen haluaa tehdä rohkeasti erilaisen kauppakeskuksen.

”Maailma muuttuu joka tapauksessa. Sen sijaan, että seurattaisiin vain vierestä, kyllä me Redissä haluamme olla etujoukoissa tekemässä uutta”, Salminen toteaa tiedotteessa.

Tavoitteena on tehdä Redistä Suomen houkuttelevin kauppakeskus.

”Haluan tehdä sellaista kauppakeskusta, jossa asiakkaiden on mukava viettää aikaa ja työntekijöiden kiva tulla töihin. Minusta kauppakeskuksen johtaminen onkin ennen kaikkea ihmisten johtamista, jossa jatkuva kuuntelu ja keskustelu sekä sitä kautta syntyvä molemminpuolinen luottamus on ihan avainroolissa.”

Markkinointipäällikkö Pia Rosvall tulee Rediin kauppakeskus Forumin markkinointipäällikön tehtävästä. Myös Forum sijaitsee Helsingissä.

”Näen Redissä aivan mielettömiä mahdollisuuksia. Naapurissa on Suvilahden ja Teurastamon alueet, joissa tapahtuu koko ajan kiinnostavia asioita, ja muutenkin ympäristö rakentuu koko ajan eläväisemmäksi. Alue on oikea urbaanien ihmisten mekka”, Rosvall kuvailee.

Rosvall on ollut myös Helsingin Kämp Galleria n kauppakeskuspäällikkö.

Redin johto on viime viikkoina neuvotellut kymmenien vuokralaistensa kanssa sopimuksia uusiksi.

Vuokria on alennettu ja joillekin yrittäjille on annettu maksuaikaa. Kauppakeskus on lisännyt yhteistyötä yrittäjien kanssa muun muassa markkinoinnissa.

Muutama liike on Redissä jo lopettanut, mutta myös uusia on tulossa. Urheiluketju XXL avaa kauppakeskuksessa kevään aikana.