Kaleva Media aloittaa yt-neuvottelut, kertoo Kaleva Mediaan kuuluva sanomalehti Kaleva. Yt-neuvotteluiden syyt ovat rakenneuudistuksen jatkaminen ja kulurakenteen sopeuttaminen, jotka koskevat kaikkia konsernin yhtiöitä. Sopeuttaminen tehdään yhtiökohtaisesti.

Tavoiteltu säästö vuoden 2020 loppuun mennessä on kaikkiaan 4–5 miljoonaa euroa ja arvioitu vähennystarve on noin 30 henkilötyövuotta. Neuvottelut saattavat johtaa henkilöstövähennyksiin, lomautuksiin, tehtävämuutoksiin ja muihin muutoksiin työn organisoinnissa. Ratkaisuja haetaan myös muilla säästötoimenpiteillä.

Edelliset yt-neuvottelut Kaleva Mediassa käytiin viime vuonna. Silloin Kaleva vähensi Mediat-liiketoimintojen henkilöstöstään 11 henkilötyövuotta.

Yt-neuvottelut aloitetaan välittömästi Kaleva Oy :ssä, Kaleva365 Oy :ssä ja Kolmiokirja Oy :ssä. Kalevan mukaan neuvotteluissa käsitellään suunnitelmia yhtiön toiminnan uudelleenorganisoitumiseksi vastaamaan entistä paremmin yleisön mediakulutuksen ja toimintaympäristön muutoksiin ja tavoitteena on turvata yhtiöperheen kannattava liiketoiminta myös tulevaisuudessa.

Kaleva Median palveluksessa työskentelee noin 700 henkilöä. Yhtiön liikevaihto vuonna 2018 oli 69,2 miljoonaa euroa.

Kaleva Mediaan kuuluvat julkaisut Kaleva, Kale!, Forum24, Lapin Kansa, Uusi Rovaniemi, Lounais-Lappi, Raahen Seutu, Raahelainen, Pyhäjokiseutu, Koillissanomat, Iijokiseutu, Rantalakeus, Siikajokilaakso, Oulu-lehti ja Pudasjärvi-lehti sekä niiden digitaaliset kanavat ja palvelut.

Kaleva Mediaan kuuluvat myös yli 60 ristikko- ja aikakauslehteä kustantava Kolmiokirja Oy, vaikuttajamarkkinointiin ja sen suunnitteluun erikoistunut Indieplace, Suomen suurin paikallisten tarjousten markkinapaikka Offerilla sekä digitaalisen markkinoinnin ja median asiantuntijayritys Pro Ratas.