Suomen kansallisooppera ja -baletti on solminut yhteistyösopimuksen suomalaisen koruyhtiön Kalevala Koru n kanssa. Kalevala Koru suunnittelee kaulakorun, jonka innoittajana on marraskuussa 2017 ensi-iltansa saava Kalevalanmaa-teos.

Korun suunnittelee Kalevala Korun muotoilujohtaja Kirsti Doukas. Doukas on luonut myös monille suomalaisille tutut Vanamo-, Lähde-, Naisen ääni- ja Pohjantähti-korusarjat.

"Kalevala Korua ja Kalevalanmaata yhdistävät samat teemat suomalaisuudesta, joten yhteistyö on erittäin luontevaa. Moderni teos sopii hyvin uudistuvalle yrityksellemme", Kalevala Korun toimitusjohtaja Riitta Huuhtanen kertoo tiedotteessa.

Kalevalanmaa on Suomen kansallisoopperan ja -baletin suurteos, joka juhlistaa Suomen itsenäisyyden 100-vuotista taivalta. Leikkisäksi, hulluksi ja koskettavaksi kuvaillun teoksen koreografi on Kansallisbaletin taiteellinen johtaja Kenneth Greve. Teoksen tarina ammentaa Suomen historian ja kulttuurin merkkipaaluista.

"Kalevala Koru on yksi suomalaisuuden ikoneista. Olen itsekin pitänyt Kalevala Korun koruja jo vuosia. Toivon, että tästä tulee koru, jota kannetaan ylpeydellä, ja joka toimii sisäisen voiman lähteenä", vuoden 2018 kesällä Kansallisbaletin taiteellisen johtajan kaudeltaan väistyvä, tanskalainen Kenneth Greve sanoo.

Yhteistyön myötä suunniteltu koru on "kannanotto suomalaisen peräänantamattomuuden ja sisäisen voiman tärkeydestä". Koru julkistetaan osana Kalevala Korun syksyn 2017 mallistoa. Kalevalanmaan kantaesitys on 3. marraskuuta 2017.