Kalevala Koru perustaa tänä syksynä korujen vuokrauspalvelun ja käytettyjen korujen jälleenmyyntiin erikoistuneen verkkokaupan.

Kalevala Korun vuokrauspalvelu käynnistyy syyskuun puolivälissä. Pilottivaiheeseen kutsutaan pieni joukko kanta-asiakkaita testaamaan ja kokeilemaan palvelua.

Asiakkaat voivat valita kuukausimaksua vastaan neljä korua Kalevala Korun tai Lapponian mallistosta. Korut voi vaihtaa joka kuukausi, ja sopimuksen minimiaika on kuukausi. Korut on mahdollista lunastaa omaksi.

Tulevaisuudessa kanta-asiakkaat voivat myös vuokrata kertaluonteisesti yksittäisiä juhlakoruja. Kalevala Korun myyntijohtaja Tommi Elomaa kertoo tiedotteessa, että vuokraamo palvelee esimerkiksi millenniaaleja.

"Uskomme palvelun kiinnostavan toisaalta niitä, jotka panostavat ulkoasuunsa esimerkiksi työnsä puolesta, ja toisaalta milleniaaleja, joille tavaroiden omistaminen ei lähtökohtaisesti enää ole itseisarvo – tai oikeastaan edes kiinnostava ajatus.”

Tällä hetkellä korut voi valita Kalevala Korun Esplanadin-myymälän valikoimasta. Kehitteillä on myös mobiilisovellus, jonka valmistuessa arviolta vuoden lopulla palvelun käyttöönotto ei ole enää paikkasidonnaista.

Kalevala Korun toinen palvelu ratsastaa kierrätysbuumin aallonharjalla, sillä koruyhtiö on käynnistämässä käytettyjen korujen verkkokauppaa. Myytäviä koruja kerätään Kalevala Korut kiertoon -tapahtumissa.

Kalevala koru perustaa verkkokaupan yhteistyössä We started this -nimisen startupin kanssa. WST on tehnyt samankaltaista yhteistyötä Marimekon kanssa.

Elokuussa järjestettävässä tapahtumassa on paikalla Kalevala Korun asiantuntija, joka auttaa arvioimaan korun myyntihintaa. WST kuvaa korut ja julkaisee ne verkokaupassa sekä lopulta kauppojen synnyttyä postittaa tuotteen asiakkaalle. Myyntihinta jaetaan tasan WST:n ja myyjän kesken.

Kalevala Korun liikevaihto on noin 13,5 miljoonaa euroa. Yritys työllistää noin 100 työntekijää.