Luksushotellikonserni Kämp Collection Hotels vaihtaa omistajaa, kun Pohjoismaiden johtaviin hotelliketjuihin kuuluva Nordic Choice Hospitality Group ostaa yhtiön CapMan inhallinnoimilta rahastoilta.

Kämp Collection Hotelsin kuuluisin hotelli on Helsingin vuonna 1887 perustettu Hotelli Kämp. Nordic Choice Hospitality Group tunnetaan Suomessa muun muassa Clarion-hotelleistaan. Yhtiön pääkonttori on Norjassa.

Yrityskaupassa kaikki Kämp Collection Hotelsin työntekijät jatkavat vanhoina työntekijöinä. Kauppa vaatii vahvistuakseen kilpailuviranomaisen hyväksynnän.

Nordic Choice Hospitality Group -ketjuun kuuluu 195 hotellia kuudessa eri maassa: Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa ja Baltian maissa. Hotelliketju työllistää 16 500 henkilöä, ja sen vuosittainen liikevaihto on noin miljardi euroa. Kämp Collection Hotelsin valikoimaan kuuluu 10 hotellia ja 1406 huonetta Helsingissä.

”Suomi ja Helsinki ovat matkailukohteina erittäin potentiaalisia ja markkina kasvaa tasaisesti”, Nordic Choicen perustaja ja omistaja Petter A. Stordalen kommentoi tiedotteessa.

”Vuoden 2014 jälkeen yrityksen liikevaihto on lähes kolminkertaistunut ja olemme lisänneet portfolioon useita nimekkäitä hotelleja”, hehkuttaa CapMan Buyoutin Managing Partner Pia Kåll Kämp Collectionin menestystä.

Kauppa on vuonna 2013 perustetun CapMan Buyout X -rahaston viides irtautuminen.