Yrityskaupat

M&M 18.5.2015 14:03 päivitetty 4.2.2016 10:56

Kämp kaappasi kolme hotellia Royal Ravintoloilta

Colourbox
Kuvituskuva.

Hotellit Haven, Fabian ja Lilla Roberts siirtyvät Kämp Groupille.

Kämp Group ja Royal Ravintolat ovat sopineet kolmen hotellin yrityskaupasta. Kämp Group ostaa Hotel Havenin ja Fabianin sekä elokuussa avattavan Lilla Robertsin. Kaupalla Kämp Group vahvistaa asemaansa Helsingin keskustan luksus- ja lifestyle-hotellitarjonnassa.

Kaupan myötä Kämp Groupiiin tulee kuulumaan 9 hotellia ja niiden yhteydessä olevat ravintolat. Yhtiön vuotuinen liikevaihto nousee noin 65 miljoonaan euroon.

Yritysjärjestely on jatkoa Kämp Groupin luksus- ja lifestylehotelleihin nojaavalle kasvustrategialle. Järjestelyn myötä Kämpillä tulee olemaan huonekapasiteettia 1200 huoneen verran ja työntekijöitä puolestaan reilut 400.

"Haluamme olla Helsingin keskustassa suunnannäyttäjä korkeatasoisten hotellipalvelujen tarjoajana. Meillä on ilo saada Kämp Groupiin kolme erinomaista ja strategiaamme sopivaa hotellia”, toteaa toimitusjohtaja Laura Tarkka tiedotteessa.

Kämp Groupin liikevaihto oli viime vuonna noin 50 miljoonaa euroa. Kämp Groupin omistavat CapManin hallinnoimat rahastot, Berling Capital Oy, Rake Oy sekä konsernin toimiva johto.

Royal Ravintolat keskittää resursseja

Royal Ravintoloiden toimitusjohtaja Aku Vikströmin mukaan Royal Ravintolat päätyi hotellien myymiseen resurssien ja osaamisen keskittämisen vuoksi. Royal Ravintolat aikoo keskittyä vastedes ravintolaperheensä kehittämiseen.

"Uskon, että pääsemme paremmin tavoitteisiimme keskittämällä resurssimme ja osaamisemme siihen, minkä osaamme parhaiten", perustelee Vikström tiedotteessa.

Yrityskaupan yhteydessä on sovittu, että Royal Ravintoloissa vähemmistöosakkaina olevien Saarien ja Hynnisten perheyhtiö toteuttaa 68-huoneen F6-hotelliprojektin Fabianinkadulle aiempien suunnitelmien mukaan. Uusi hotelli avataan kesällä 2016.

Royal Ravintoloiden liikevaihtotavoite vuodelle 2015 on noin 80 miljoonaa euroa.

Artikkelia muokattu 18.5.2015 kello 17.33. F6-hotelliprojektin toteuttaa Saarien ja Hynnisten perheyhtiö, ei Royal Ravintolat, kuten aiemmin jutussa kerrottiin.