Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry:n laatulehtipalkinnon saa tänä vuonna Raw View.

Raw View on kolme kertaa vuodessa pitkälti talkoovoimin ilmestyvä valokuvalehti, joka keskittyy dokumentaariseen kuvaan. Osa toimituksesta toimii Suomessa, mutta tekijöitä löytyy ympäri maailmaa.

Kilpailuun osallistui 59 Kultin vajaasta 200:sta jäsenlehdestä. Kultin hallituksen valitsemalle shortlistalle pääsivät Raw View'n lisäksi Elonkehä, Esitys, Grafia, Kaltio, Long Play, niin & näin, Ny Tid, Peruste, Solidaarisuus, Ulkopolitiikka, Vihreä Lanka, Yliopisto ja Ylioppilaslehti.

Kilpailua tuomaroi raati, johon kuuluvat toimittaja ja yrittäjä Reetta Räty, Vuoden graafikko 2016 Pekka Toivonen ja mediatutkimuksen dosentti Maija Töyry. Raati korosti erityisesti Raw View'n erikoistumista tiiviisti yhteen aihealueeseen.

"Raw View on kansainväliselle tasolle kurkottava erikoislehti. Se on eheä kokonaisuus, jossa aito sisältö on kurinalaisen graafisen muotoilun kanssa hyvässä tasapainossa", Toivonen sanoo tiedotteessa.

Yleisöäänestyksen voittajaksi nousi Solidaarisuus, joka keräsi vähän alle viidenneksen annetusta 500 äänestä. Yleisöäänestyksellä oli voittajaa valittaessa yksi ääni ja kullakin tuomarilla yksi.

Palkinto jaettiin tänä vuonna 11. kerran. Voittajalle myönnettiin kunniakirjan lisäksi 1 500 euron palkinto, jota sponsoroi Akateeminen Kirjakauppa.

Viime vuonna palkinnon sai Astra.