Kansallisgallerian kolmessa museossa Kiasmassa, Ateneumissa ja Sinebrychoffin taidemuseossa oli vuoden 2015 aikana vieraillut 531 992 vierailijaa.

Suosituin oli remontin keskeltä ponnistanut Ateneumin taidemuseo 262 959 kävijällä 30. joulukuuta mennessä. Museo avautuu remontin jälkeen taas kokonaan yleisölle keväällä 2016.

Nykytaiteenmuseo Kiasma avautui maaliskuussa remontin jälkeen ja houkutteli loppuvuoden aikana 234 085 kävijää. Sinebrychoffin taidemuseon antiin kävi tutustumassa 33 948 ihmistä.

"Olemme iloisia siitä, että kävijät ovat löytäneet museoidemme näyttelyt, tapahtumat ja palvelut", Kansallisgallerian pääjohtaja Risto Ruohonen sanoo tiedotteessa.

Yleisöä kiinnosti erityisesti Kiasman Robert Mapplethorpe, Ateneumin taidemuseon Henri Cartier-Bresson sekä Sinebrychoffin taidemuseon Taidesalonki 100 vuotta -näyttelyt.

"Paul ja Fanny Sinebrychoff in kotimuseon ilmainen sisäänpääsy, Kiasman Jani Leinosen Tottelemattomuuskoulu ja Ateneumin joulutapahtuma ovat kaikki esimerkkejä museoiden erilaisista keinoista palvella entistä laajempaa ja monipuolisempaa kävijäjoukkoa näyttelytoiminnan lisäksi.”

Museovuotta on siivittänyt myös keväällä lanseerattu Museokortti, jota myytiin viime vuonna lähes 12 000 kappaletta Kansallisgallerian eri museoista.

Vielä kesällä epäiltiin, että kortteja hankittaisiin syksyyn mennessä jopa 50 000 kappaletta. Aivan tähän tahtiin ei olla kuitenkaan ylletty. Lokakuussa annettujen tietojen mukaan kortteja oli myyty yhteensä 24 000 kappaletta.

Kortti on lähes 200 suomalaisen museokohteen yhteinen pääsylippu, jolla kohteita voi kiertää vuoden ajan.

Kun kortti tuli myyntiin toukokuun alussa, alle kolmessa viikossa sitä myytiin 4 500 kappaletta.