TALOPAKETIT

15.4.2008 09:57 päivitetty 4.2.2016 10:21

Kastelli-talot käyvät kaupaksi

Rakennustutkimuksen mukaan Kastelli on edelleen Suomen tunnetuin ja myydyin talopaketti.

Rakennustutkimus RTS Oy:n tekemän tutkimuksen mukaan Kastelli on säilyttänyt asemansa Suomen myydyimpänä talopakettina.

Viime vuonna toimitetuista talopaketeista 13,2 prosenttia oli Kastelli-taloja. Kyselyyn vastasi kaikkiaan 3 150 henkilöä, jotka ovat rakentaneet omakotitalon viime vuonna.

Kastelli on ollut talopakettien markkinajohtaja vuodesta 1994. Seuraavaksi sijoittuu Jukka-talo 8,9 prosentin markkinaosuudella. Omatalolla ja Älvsbytalolla on molemmilla vajaan seitsemän prosentin markkinaosuus.

Tutkimuksen mukaan talotoimittajan valinnassa ratkaisevat ulkonäkö ja sopivuus ympäristöön, talotehtaan luotettavuus ja tilaratkaisujen sopivuus. Myös hyvää palvelua ja myyjän aktiivisuutta sekä yleistä laatutasoa pidetään arvossa.

Lähes kolmannes vastaajista painotti talopaketin lämpötaloudellisuutta.

– Nykypäivänä energiatehokkuuden merkitys on korostunut entisestään, ja se on varmasti yksi markkinaosuuttamme selittävä tekijä, kertoo Kastelli-talojen toimitusjohtaja Antti Pohjola tiedotteessa.

Rakennustutkimus seuraa myös kuluttajien mielikuvia talopakettien toimittajista. Kastellin tunsi 76 prosenttia vastaajista. Se sijoittui ykköseksi myös mielikuvissa. Ominaisuuksissa ratkaisivat esimerkiksi valikoima, luotettavuus ja myyjien ammattitaito.