Verkkokauppa

M&M 26.8.2016 11:22

Kasvuhanke kannustaa suomalaista verkkokauppaa maailmalle - "Kaivavat kaikki peikot nurkista"

Kuvakaappaus Marimekon verkkosivuilta.
Suomen verkkokaupan kasvuohjelmassa on mukana yli 70 yritystä, muun muassa Marimekko ja S-ryhmä.

Finpron hanke tarjoaa yrityksille esimerkiksi osaamisvalmennuksia, vierailuja kohdemarkkinoille, markkinaselvityksiä ja yrityskohtaisia kansainvälistymissuunnitelmia.

Suomalaisyritysten kansainvälistymistä edistävä Finpro on aloittanut kasvuohjelman verkkokaupan viennin vauhdittamiseksi.

Tänä vuonna alkaneessa eCom Growth -hankkeessa on mukana yli 70 yritystä, joiden koko vaihtelee pienistä startupeista suomalaisen kaupan isoimpiin toimijoihin, kuten Marimekkoon ja S-ryhmään.

Kasvuohjelmasta kertoo hankkeen ohjausryhmässä mukana oleva Kaupan liitto, joka kiittelee julkisen vallan heräämistä panostamaan kaupan kansainvälistymiseen.

Ohjelmassa asiantuntijan roolissa mukana oleva Leevi Parsama kuvailee suomalaisyrityksiltä puuttuvaa rohkeutta.

"Suomalaisyritykset kaivavat kaikki peikot nurkista ja haalivat kaikki mahdolliset tutkimukset ennen kuin uskalletaan lähteä ulkomaille", Parsama sanoo Kaupan liiton tiedotteessa.

Hanke tarjoaa yrityksille käytännön eväitä verkkokaupan vientiponnisteluihin, esimerkiksi osaamisvalmennuksia, vierailuja kohdemarkkinoille, markkinaselvityksiä ja yrityskohtaisia kansainvälistymissuunnitelmia. Lisäksi ohjelmassa järjestetään niin sanottuja Verkkokauppaklubeja, jossa hankeyritykset voivat oppia toistensa kokemuksista.

Ensimmäisenä vuonna hankkeen painopiste on toisilta oppimisessa ja teemavalmennuksissa, joissa kartutetaan verkkokauppaliiketoiminnan perusosaamista, esimerkiksi analytiikkaa ja konversiota. Toinen vuosi keskittyy siihen, miten kansainvälistymisellä haetaan kasvua. Tähtäimessä on ainakin Britannia, muut Pohjoismaat ja Venäjä. Myös Kiinan ottamista mukaan harkitaan, Kaupan liitto kertoo.

Hankkeen käytännön järjestelyistä vastaa Finpro ja se on osa ministeriöiden ja julkisrahoitteisten organisaatioiden Team Finland -kasvuohjelmaa.