Kati Nyman siirtyy uuteen tehtäväänsä biolääkeyhtiö AbbVie Finland in yhteiskuntasuhdejohtajan paikalta.

Yhteiskuntatieteitä opiskellut Nyman on tehnyt pitkään töitä terveysalan yrityksissä ja järjestöissä vastaten viestinnästä ja yhteiskuntasuhteista. Ennen AbbVieta Nyman toimi Medtronic Finlandin Head of Government Affairsin tehtävässä.

Vaikka lääketeollisuuden ala on Nymanille tuttu ennestään, Bayerilla luvassa on myös jotakin uutta.

"Bayerilla on perinteisen lääketeollisuuden ohella vahvasti mukana heidän Crop Science -puolensa eli ravitsemustieteisiin liittyvä puoli, mikä on minulle uutta ja hyvin mielenkiintoista. Aloitan uudessa tehtävässä hyvin innostunein mielin", Nyman kertoo M&M:lle.

Nyman toteaa, että Bayer on kiinnostava yhtiö ja tärkeässä asemassa erityisesti Suomessa, jossa yrityksellä on paljon tuotantoa etenkin Turun tuotantolaitoksella.

"Tämä on hieno mahdollisuus kertoa, miksi meille on tärkeää yhteiskuntana investoida siihen, että meillä on uudet, innovatiiviset lääkkeet ja hoidot käytössä. Se on merkittävä asia kaikkien kansalaisten kannalta ja toki myös päättäjien on tärkeää tiedostaa tämä", toteaa Nyman.

Bayer Nordicin toimitusjohtajan Miriam Holstein in mukaan Bayerilla on merkittävä rooli terveyssektorin kasvun vauhdittajana maailmanlaajuisesti.

"Bayerilla on vahva jalanjälki Suomessa sekä koko Nordic-alueella. Bayer on yksi Suomen suurimmista yhteisöveronmaksajista ja investoi merkittävästi koko Nordic-alueen kehitykseen vuosittain. On hienoa saada Nymanin kaltainen huippuosaaja lisäämään Bayerin vaikuttavuutta koko toimialueella", Holstein toteaa tiedotteessa.

Bayer Nordic on saksalaisen lääkeyhtiö Bayer in Pohjois-Euroopan alueorganisaatio. Suomen lisäksi organisaatioon kuuluvat Tanska, Norja, Ruotsi, Islanti sekä Baltian maat eli Viro, Latvia ja Liettua.

Bayer Nordicin pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. Turun tuotantolaitos on yksi konsernin globaaleista lääkealan tuotantolaitoksista, joka valmistaa lääkkeitä yli 130 maahan.

Vuonna 2016 Bayer Nordicin tuotteiden myynti ja vienti ylsivät 1,4 miljardiin euroon. Hittituote on ympäri maailmaa suosiota saavuttanut Mirena-ehkäisykierukka.

Vuonna 2017 Bayer-konserni työllisti noin 99 820 henkilöä, ja sen myynti oli 35 miljardia euroa. Tuotekehityksen ja tutkimuksen investoinnit nousivat 4,5 miljardiin euroon.