Mokat

Irmeli Salo 11.2.2014 15:12 päivitetty 4.2.2016 10:38

Katsojat suuttuivat syrjivistä nimikylteistä - SVT pyytelee anteeksi mokaansa

Ruotsin euroviisukarsinoissa menestyneen Panetoz-yhtyeen jäsenet saivat SVT:n aamulähetyksessä nimikyltit rintaansa, mitä katsojat pitivät rasismin osoituksena. Asiasta kertoo Dagens Media.

Ruotsin monivaiheiset euroviisukarsinnat eli Melodifestivalen on suosittu ohjelma, jossa menestyminen tekee jopa kestosuosikkeja. Toissavuonna karsinnat ja lopulta koko kansainvälisen kilpailun voittanut Loreen tuli tutuksi muillekin kuin ruotsalaisille.

Tänä vuonna karsintoja on ehtinyt olla kaksi. Linköpingissä pidetyssä kakkoserässä yleisöäänestyksen suosikeiksi nousivat soolona laulanut Sanna Nielsen ja tukholmalainen Panetoz-yhtye.

Ruotsin televisio SVT kutsui karsintavoittajat 10. helmikuuta aamulähetyksen haastateltaviksi.

Haastattelija antoi haastateltaville nimikyltit erottaakseen Panetoz-bändin nuoret miehet toisistaan ja osatakseen tankata heidän hankalat vierasperäiset nimensä. Panetozin jäsenten nimet ovat Nebeyu Baheru, Johan Hirvi, Pa Modou Badjie, Njol Badjie ja Daniel Nzinga.

Nimikyltit nähtyään katsojat ja maahanmuuttajataustaiset mediavaikuttajat vetivät aamukahvit väärään kurkkuun ja herneen nenään, kertoo Dagens Media.

Nimikyltit olivat heidän mielestään syrjiviä ja jopa rasismin ilmaus.

SVT:lle tuli anteeksipyynnön ja selittelyn paikka. Yhden selityksen mukaan haastaltavien määrän takia heidät laputettiin. Toinen selitys on yksinkertaisempi: ei vain osattu ajatella.

Brändit

23.02.2018 13:39

Nokia nousee tuhkasta: Brändiarvo kasvoi 71 prosenttia

Tuore raportti julistaa Nokian maailman nopeiten kasvavaksi brändiksi teleliikenteen infrastruktuuriin erikoistuneissa yrityksissä. Elisa ja DNA ylsivät 300 arvokkaimman teleoperaattoribrändin joukkoon.

Kommentti

23.02.2018 09:52

Toimisto, mitä oikein teet?

Jos potentiaaliset asiakkaat eivät tiedä, mitä ne markkinointi-, viestintä-, media- tai digitoimistolta voivat ostaa, heistä ei koskaan tule asiakkaita.