Ruotsin monivaiheiset euroviisukarsinnat eli Melodifestivalen on suosittu ohjelma, jossa menestyminen tekee jopa kestosuosikkeja. Toissavuonna karsinnat ja lopulta koko kansainvälisen kilpailun voittanut Loreen tuli tutuksi muillekin kuin ruotsalaisille.

Tänä vuonna karsintoja on ehtinyt olla kaksi. Linköpingissä pidetyssä kakkoserässä yleisöäänestyksen suosikeiksi nousivat soolona laulanut Sanna Nielsen ja tukholmalainen Panetoz-yhtye.

Ruotsin televisio SVT kutsui karsintavoittajat 10. helmikuuta aamulähetyksen haastateltaviksi.

Haastattelija antoi haastateltaville nimikyltit erottaakseen Panetoz-bändin nuoret miehet toisistaan ja osatakseen tankata heidän hankalat vierasperäiset nimensä. Panetozin jäsenten nimet ovat Nebeyu Baheru, Johan Hirvi, Pa Modou Badjie, Njol Badjie ja Daniel Nzinga.

Nimikyltit nähtyään katsojat ja maahanmuuttajataustaiset mediavaikuttajat vetivät aamukahvit väärään kurkkuun ja herneen nenään, kertoo Dagens Media.

Nimikyltit olivat heidän mielestään syrjiviä ja jopa rasismin ilmaus.

SVT:lle tuli anteeksipyynnön ja selittelyn paikka. Yhden selityksen mukaan haastaltavien määrän takia heidät laputettiin. Toinen selitys on yksinkertaisempi: ei vain osattu ajatella.

Legacy marker