Syyskuussa MTV Media aloittaa kokeilun, jossa yleisö voi liittää videopätkiä tv-ohjelmista omien viestien oheen Twitterissä ja Facebookissa.

Ajatuksena on tarjota katsojille mahdollisuus jakaa juuri nähty tv-hetki sosiaalisessa mediassa. Katsojat voivat jakaa klippejä ohjelmista Julkkis Big Brother, Totuuden torvi, Enbuske & Linnanahde Crew sekä uutis- ja ajankohtaisohjelmista.

Jaa tv-hetki -palvelun avulla ohjelmista voi napata 30 sekunnin mittaisia videoita, samalla kun ohjelmaa esitetään. Videoklippejä voi sitten jakaa Facebookissa ja Twitterissä. MTV Median nettisivuille ja BB Syke -mobiilipalveluun integroidulla palvelulla voi myös selata toisten jakamia videoita ja jakaa niitä eteenpäin.

Pilottihanke alkaa 3.9. kun Julkkis Big Brother -ohjelma alkaa. Hanke jatkuu marraskuun loppupuolelle.

Jakamispalvelun on kehittänyt suomalainen startup-yritys Tellyo. Yrityksen innovaation tekniikkaa on hyödynnetty muun muassa Espanjassa MasterChef-ohjelman yhteydessä. Tuotantokauden aikana ohjelman lähetyksistä otettiin yhteensä 80 000 videoklippiä.

"Sosiaalisella medialla on nykyään iso rooli tv-ilmiöiden rakentamisessa. Pilotissa haluamme testata, miten Tellyon innovatiivinen palvelu voisi entisestään vahvistaa uudistuvan MTV:n tv-ohjelmien, verkkopalveluiden, katsojien ja sosiaalisen median suhdetta. Suomalainen tv-alaan liittyvä startup-yritys on myös harvinaisuus, jota haluamme tukea", kertoo MTV Median vastaava tuottaja Mari Rasimus tiedotteessa.

Maikkari aikoo myös testata syksyn aikana palvelun kaupallisia mahdollisuuksia ja pohtii palvelun soveltuvuutta uudenlaiseksi kaupalliseksi alustaksi.