Hypermarketketju Prisma kertoo tarttuneensa ajankohtaiseen muotivillitykseen. Kun mukavuudenhaluinen suomalainen siirtyy toimistolta kotiin etätöihin, se vaikuttaa myös työpäivän asuvalintaan. Videopalaverissa näkyy yleensä vain yläosa, joten miksi pukea asiallisen pikkutakin lisäksi hienot silitetyt housut, jos voi olla rennosti kalsareissa?

Prisma tarttui ajankohtaiseen ilmiöön kokoamalla mukavuudenhaluisille etätyöläisille oman #telcollection -malliston, jossa huolitellut yläosat yhdistetään kotoisan rentoihin alaosiin. Villit asuyhdistelmät ovat esillä sekä ketjun myymälöissä että mainonnassa. Kampanja oli viime viikolla 11.–17. toukokuuta esillä myymälöissä sekä sosiaalisessa mediassa ja muissa digitaalisissa kanavissa.

“Suomalaiset ovat ottaneet kampanjan hyvin vastaan, ja moni varmasti tunnistaakin itsensä tänä keväänä tilanteesta, jossa päivän työasu koostuu innovatiivisesta yhdistelmästä tyyliä ja mukavuutta”, kertoo SOK Median markkinointipäällikkö Minni Jaakola tiedotteessa.

Yhdessä mainostoimisto TBWA\Helsingin ja mediatoimisto Caratin kanssa pukeutumisilmiön ympärille luodulla kampanjallaan Prisma haluaa muistuttaa suomalaisia siitä, että myös poikkeusoloissa pienimuotoinen hassuttelu on sallittua.

Kampanjassa todistetaan runsaalla kokoelmalla videopalavereihin sopivia ylä- ja alaosien yhdistelmiä, että brändin kattolupaus “Kaikkea on.” kattaa myös ajankohtaiset ja erikoisetkin etätyöasuyhdistelmät.

TBWA\Helsingin senior creativen Sami Kelahaaran mukaan tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa luotu kampanja on osoitus siitä, kuinka markkinointiviestintä ja tuotteistus voivat mukautua reaaliajassa kuluttajien erikoisiinkin tarpeisiin ja ympärillä muuttuvaan maailmaan.

”Akuutein kriisivaihe on hiljalleen väistymässä ja uuteen normaaliin totuttelu on alkamassa. Koimme, että tässä kohtaa on sopiva väli tarjota ihmisille jo kevyempääkin sisältöä tämän positiiviseen ilmiön merkeissä”, Kelahaara sanoo tiedotteessa.

Yöasujen ja kylpytakkien myynti on kasvanut

Prismoissa erityisesti yöasujen ja kylpytakkien myynti on selvästi kasvanut tänä keväänä.

”Vaikka Prismojen pukeutumisen kokonaismyynnissä on jääty jälkeen viime vuoden tasosta, on yöasujen ja kylpytakkien myynti kasvanut. Erityisesti naisten kylpytakkien myynti on kasvanut poikkeusaikoina huomattavasti: 50 prosenttia. Vaatteiden ostaminen verkkokaupastamme on myös ollut keväällä vilkasta”, kertoo pukeutumisen valikoimajohtaja Päivi Hole S-Ryhmän Vähittäiskaupasta tiedotteessa.

Asialliset yläosat ja rennot alaosat yhdistävällä #telcollection-mallistollaan Prisma tarttuu trendiin. Valikoimajohtaja Päivi Holen mukaan pukeutumisen tuotteet ovat merkittävä osa ketjun valikoimaa, ja siksi Prisma halusi tarttua ajankohtaiseen ilmiöön.

“Haluamme muistuttaa suomalaisia siitä, että myös poikkeusoloissa pienimuotoinen hassuttelu on sallittua ja ehkäpä rennompi työpukeutuminen voi olla näinä aikoina se arjessa kaivattu valonpilkahdus.”

Samalla Prisma haluaa haastaa ihmiset jakamaan kuvia omista etätyöasuistaan sosiaalisessa mediassa. Ylen teettämän kyselyn mukaan yli miljoona suomalaista on siirtynyt etätöihin koronaviruskevään aikana ja noin puolet heistä haluaisi myös tulevaisuudessa tehdä etätöitä.

Juttua täydennetty kello 15:08 tiedolla siitä, että kampanja oli aktiivinen viime viikolla, ja kello 16:04 käytetyillä kanavilla.