Mediatalo Keskisuomalainen hakee radiotoimilupia heinäkuun lopussa päättyneellä hakukierroksella. Keskisuomalainen on jättänyt hakemukset Uudellamaalla, Tampereella, Lahdessa, Jyväskylässä, Mikkelissä ja Kuopiossa toimiville radioasemille.

Keskisuomalaisen konsernijohtajan Vesa-Pekka Kangaskorven mukaan mediakonserni hakee radiotoiminnasta kasvua liiketoimintaansa sekä uusia entistä kattavampia palveluja sekä kuluttaja- että media-asiakkailleen.

"Ostimme jonkin aikaa sitten Etelä-Suomen Sanomia kustantavan mediatalo Esan. Kaupan mukana tuli radioasema Voima. Pohdimme, onko järkevää omistaa vain yksi radiokanava vai pitäisikö niitä olla enemmänkin. Tulimme siihen tulokseen, että haemme tässäkin asiassa kasvua. Jos on radiotoiminnassa mukana, on järkevää pyörittää useampaa kuin yhtä kanavaa", Kangaskorpi kertoo M&M:lle.

Jos Keskisuomalaiselle myönnetään radiotoimiluvat, lähtee se tekemään paikallista, uutislähtöistä radiota. Keskisuomalaisen tiedotteessa Kangaskorpi kertoo, että tavoite on "saada aikaan enemmän kuin pelkkiä musiikkikanavia". Keskisuomalaisen tavoite on laajentaa radiotoimintaansa ensi vuonna.

"Paikallisten uutissisältöjen tarjoaminen kiinnostaa ihmisiä. Haluamme pitää paikallisen sisällön ilmaherruuden."

Keskisuomalainen kustantaa muun muassa Keskisuomalainen-lehteä, Tamperelaista ja Etelä-Suomen Sanomia. Kangaskorven mukaan radiotoiminnan aloittaminen tuo synergiaetuja Keskisuomalaisen omistamien eri tiedotusvälineiden välille.

Radiotoiminnan lisääminen kasvattaisi Keskisuomalaisen mainosmyyntiä. Kangaskorpi uskoo, että myös mainostajia kiinnostaa paikallisuus.

"Pyrimme hakemaan myyntikoneiston salkkuun sellaisia tuotteita, jotka myyvät. Tämä on hyvin perinteistä portfolion laajentamista monella eri tavalla."

"En osaa sanoa aikatauluja ja konkreettisia tavoitteita. Pyrimme saamaan pienen lisän liiketoimintaamme. Puhutaan kuitenkin miljoonista."

Viestintävirasto myöntää vuosien 2020-2029 toimiluvat vuoden loppuun mennessä.