Mediayhtiö Keskisuomalainen on tänään ostanut Loviisan Sanomat ja Pyhtäänlehti-Pyttisbladetin KSF Media lta. Kauppa toteutuu 31. elokuuta.

Loviisan Sanomat ilmestyy kahdesti viikossa, ja sen levikkialuetta ovat Loviisa, Lapinjärvi ja Pyhtää. Pyhtäänlehti-Pyttisbladet ilmestyy joka toinen tiistai Loviisan Sanomien liitteenä, ja lisäksi se jaetaan kaikkiin kotitalouksiin Pyhtään alueella.

Kaupan kohteena olevien lehtien lisäksi KSF Media omistaa Hufvudstadsbladetin, Östnylandin, Västra Nylandin ja Hangötidningenin.

Kaupan myötä Loviisan Sanomien ja Pyhtäänlehti-Pyttisbladetin uusi omistaja Keskisuomalainen haluaa vahvistaa asemiaan Uudellamaalla.

”Kauppa on luonnollista jatkoa Mediatalo Keskisuomalaisen kasvustrategialle. Yhtiömme on viime vuosina systemaattisesti kasvattanut liiketoimintaansa”, sanoo Keskisuomalaisen toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi KSF Median tiedotteessa.

Hänen mukaansa Loviisan Sanomat ja Pyhtäänlehti-Pyttisbladet sopivat hyvin Keskisuomalaisen sisältö- ja palvelukokonaisuuteen Uudellamaalla.

Myös myyjä KSF Media on tyytyväinen kauppoihin.

”Kauppa tarjoaa meille mahdollisuuden keskittyä toimintamme ytimeen ja siihen mitä parhaiten osaamme, ruotsinkieliseen laatujournalismiin. Samalla Loviisan Sanomat sopii hyvin Keskisuomalaisen suomenkielisten paikallislehtien joukkoon”, sanoo KSF Median toimitusjohtaja Anna Hellerstedt.

Pörssiyhtiö Keskisuomalainen on viime aikoina kasvanut useilla yrityskaupoilla. Vuonna 2013 konserniin liitettiin Suomen Lehtiyhtymä Oy ja vuonna 2016 Mediatalo ESA Oy. Vuonna 2018 tutkimusliiketoiminta laajeni tutkimusyhtiö IROResearch Oy:llä. Keskisuomalainen hankki viime vuonna myös osakkuuden paikallis- ja joukkoliikenteen digitaalisiin näyttötauluihin erikoistuneesta Neonmedia Oy:stä täydentämään digitaalisen ulkomainonnan kokonaisuuttaan.

Tänä keväänä Keskisuomalainen osti Kaakon Viestinnän kuusi 7–5-päiväistä lehteä ja ESV-Paikallismedioide n yhdeksän yksipäiväistä paikallislehteä. Kauppaan kuului myös Kouvolassa sijaitseva sanomalehtipaino kiinteistöineen.

Keskisuomalainen-konsernin pro forma -liikevaihto vuodelle 2018 on 247 miljoonaa euroa. Konsernissa on noin 6 300 työntekijää.