Keskisuomalainen Oyj on ostanut Mediatalo ESA Oy :n. Kaupan myötä muodostuu uusi konserni, Mediatalo Keskisuomalainen, jolla on vahva jalansija maakunta- ja paikallisuutismediana. Kaupassa Mediatalo Keskisuomalaiselle siirtyy kaksi tilattavaa lehteä ja viisi kaupunkilehteä sekä Radio Voima.

Yrityskaupan myötä Keskisuomalaiselle ottaa haltuunsa Kivekkäiden suvun lähes 75 prosentin omistusosuuden Mediatalo ESAsta. Aiemmin Keskisuomalaisen omistusosuus yhtiöstä oli 25,1 prosenttia.

Keskisuomalainen maksoi tänään ostetuista osakkeista yhteensä noin 13,5 miljoonaa euroa.

"Uskomme, että yhdistämällä voimat Keskisuomalaisen kanssa takaamme paremmat menestymisen mahdollisuudet Mediatalo ESAlle Päijät-Hämeen alueella. Tämä on osoitus siitä, että meidän toimintaamme uskotaan", arvioi Mediatalo ESAn hallituksen puheenjohtaja Jarkko Haukilahti.

Myös Mediatalo ESAn toimitusjohtaja Jaakko Lintunen luottaa muutoksen turvaavan panostukset paikallisuuteen. Keskisuomalainen Oyj:n toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorven mukaan osakekauppa on luonteva jatko osakkusyhtiövaiheeseen.

Tuoreessa pörssitiedotteessaan Keskisuomalainen arvioi viimeisen vuosineljänneksensä liikevaihdon kasvavan kaupan vaikutuksesta. Koko vuoden liikevaihdon konseni arvioi kuitenkin pysyvän edellisen vuoden tasolla. Liikevoiton Keskisuomalainen uskoo laskevan.

Keskisuomalainen laajentaa radioliiketoimintaan

Yrityskaupan jälkeen Mediatalo Keskisuomalaisen liiketoiminta laajenee myös radioon, kun Radio Voima siirtyy konsernille. Radio Voimalla on 37 000 kuulijaa viikoittain.

"Laajennamme samalla uudelle liiketoiminta-alueelle digitaaliseen ulkomainosliiketoimintaan, kun myös enemmistö ESA Digital Oy:stä siirtyy osana järjestelyitä Keskisuomalainen-konsernille", sanoo konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi tiedotteessa.

Keskisuomalainen-konserni kustantaa 26 tilattavaa lehteä, 22 kaupunkilehtiä ja viittä erikois- ja ammattilehteä. Konsernin vuoden 2015 liikevaihto oli noin 149,8 miljoonaa euroa ja liikevoitto 13,6 miljoonaa euroa. Konserni työllistää liki 1 300 henkilöä.

Mediatalo Esa työllistää 200 kokoaikaista työntekijää sekä 400 jakajaa. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 34,6 miljoonaa euroa ja tilikauden tulos -1,5 miljoonaa euroa.