Huomionarvoista on, että perinteiset lehtiyhtiöt laajentavat toimintaansa radiotoimintaan.

Esimerkiksi Etelä-Suomen Media sai toimiluvat Pirkanmaalle ja Helsinkiin. Keski-Suomen Media taas sai toimiluvan Jyväskylään. Molemmat yhtiöt kuuluvat Keskisuomalainen-konserniin.

Keskisuomalaisen toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi kertoi aiemmin syksyllä M&M:lle, että konserni hakee hitaasti laskevalle printtimedialle kompensoivaa ja korvaavaa toimintaa ja synergiaa yrityskaupoilla.

"Haluamme olla elinvoimainen, monikanavainen ja moderni eurooppalainen mediayhtiö. Jatkossa teemme samoja asioita kuin nyt, mutta joustavammin ja entistä digitaalisemmin", Kangaskorpi sanoi M&M:n haastattelussa.

Keskisuomalaisen ostaman Mediatalo ESA n mukana konserniin tuli jo radiotoiminnan osaamista Lahdessa toimivan paikallisradion Radio Voima n kautta.

Pääkaupunkiseudun uutena radiotoimijana aloittaa Mediatakojat, joka sai kaksi toimilupaa Helsinkiin. Näiden toimilupien myötä Mediatakojien toiminta laajenee lähes valtakunnalliseksi.

Radio Helsingin liiketoimintaa pyörittävän Livelaboratorio n toiminta puolestaan laajenee Ouluun ja Tampereen alueelle.

Koko maassa toimilupatilanne pysyy pääosin ennallaan ja nykyiset toimijat voivat jatkaa toimintaansa. Kuudelle hakijalle ei voitu myöntää toimilupaa taajuuksien niukkuuden vuoksi.

Haettavana oli myös uusia taajuuskokonaisuuksia, esimerkiksi taajuuskokonaisuus 13, johon kuuluvat Helsinki, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Oulu, Tampere, Turku ja Vaasa. Tähän taajuuskokonaisuuteen toimiluvan sai Businessradio Finland.