Opiskelijajuhlien järjestämiseen erikoistunut Keskiyö Event Productions Oy on mennyt konkurssiin. Keskiyön hallituksen puheenjohtajan Kalle Kulmalan mukaan yhtiön kaatoivat muutamat alkuvuodesta tehdyt virhearviot.

- Pääbisneksessä ei sinänsä ollut mitään vikaa, mutta alkuvuodesta tehtiin muutama juttu, joista ei päästy enää kuivilla yli. Taustalla oli vähän epäonnistunut toimitusjohtajarekrytointi.

Keskiyön johdossa on ollut viime aikoina varsin tuulista. Reilun vuoden yhtiötä luotsannut Teemu Selin vaihtui viime joulukuussa Petri Hietalaan ja alkusyksystä edelleen Jari Autioon.

Hietala syntipukkina

- Hietalan aikana otettiin aika paljon kuluja sisään ennen kuin oli varmaa myyntiä. Meillä oli tosi vahva kate ja aina mennyt hyvin, mutta äkkiä se näköjään kääntyi, Kulmala sanoo.

Turussa vuonna 1997 perustetun Keskiyön omistajia ovat olleet Auraviihde Oy:ssä työskentelevän Kulmalan lisäksi mainostoimisto Rientolan hallituksen puheenjohtaja Jimi Veijonen sekä Carl-Peter Wennström.

Keskiyö työllisti loppuvaiheessa noin 15 työntekijää, joten kiinteät kulut nousivat kohtuullisen koviksi. Lisäksi Keskiyölle heitti keikkaa yli 150 korkeakouluopiskelijaa ympäri Suomea.

Bileistä media

Keskiyö kasvatti 2000-luvulla tasaisesti liikevaihtoaan, joka kipusi viime vuonna reiluun miljoonaan euroon. Tuloskin oli viime vuoteen asti selkeästi plussalla, kunnes yhtiö onnistui tyrimään asiansa suhdannehuipulla.

Bileiden järjestämisen ohella Keskiyön konseptiin kuului se, että tapahtumista jalostettiin satojatuhansia nuoria tavoittanut media, jonka ilmoitustilaa kaupattiin yhteistyökumppaneille.

- Ei siinä konseptissa sinänsä mitään vikaa ollut. Minulla on itselläkin tässä monenlaisia ajatuksia jatkosta, Kulmala sanoo.