Tieto

8.1.2013 11:17 päivitetty 4.2.2016 10:29

Kiasma järjestää Wikimaratonin

Kiasma järjestää helmikuun alussa yön yli kestävän Wikimaratonin.

Kiasmassa 1.–2. helmikuuta järjestettävän Wikimaratonin taustalla on ajatus nykytaiteen museon taidekokoelmien yhteisestä omistajuudesta. Wikimedia Suomi ry:n kanssa toteutettavan tapahtuman avulla Kiasma haluaa tarjota tietoa vapaasti jaettavaksi.

Wikimaratonissa kymmenet nykytaiteesta, arkkitehtuurista ja kirjoittamisesta kiinnostuneet korkeakouluopiskelijat, wikiaktiivit ja asiantuntijat kokoontuvat Kiasmaan. Tavoitteena on kirjoittaa Wikipediaan etenkin Kiasman kokoelmanäyttelyistä, -teoksista ja -taiteilijoista sekä Kiasman arkkitehtuurista ja Kiasma-teatterista.

Kiasman taidekokoelmat käsittävät yli 8000 teosta.

Osallistujilla on koko tapahtuma-ajan pääsy Kiasman tutkijakirjastoon, Kiasman ja Wikimedia Suomi ry:n asiantuntijat ovat heidän käytettävissään ja lisäksi ohjelmassa on puheenvuoroja, jotka käsittelevät taiteesta kirjoittamista. Tapahtuman yleisölle avoimet osuudet ovat perjantaina iltapäivällä ja illalla sekä lauantaiaamuna.

Kiasman kokoelmaintendentti Arja Millerin mukaan Kiasma hyödyntää maratonin artikkeleita tulevassa kokoelmannäyttelyssä qr-koodien avulla.