Kiinan suurimman sosiaalisen median yhtiön Tencent Holdingsin arvo on ohittanut Facebookin. Yhtiön markkina-arvo on ylittänyt 500 miljardia dollaria. Kuluneen vuoden aikana se on yli tuplaantunut.

Tencent Holdings omistaa muun muassa Kiinassa huippusuositun viestisovelluksen WeChatin sekä hittipelit League of Legendsin ja Honour of Kingsin. Yhtiö omistaa myös osuudet Snapchatin kehittäneestä Snap-yhtiöstä, Lyftistä ja Teslasta.

Forbes on sijoittanut Tencent Holdingsin toimitusjohtajan Ma Huatengin listallaan maailman yhdeksänneksi rikkaimmaksi mieheksi 48,3 miljardin dollarin omaisuudella. Hän on jo rikkaampi kuin Googlen perustajat Larry Page ja Sergei Brin.

Ma omistaa Tescentistä hiukan alle yhdeksän prosenttia.

Tescent Holdingsin WeChat-sovelluksella on lähestulkoon miljardi kuukausittaista käyttäjää. Se on kuin pidemmälle viety WhatsApp. Viestittelyn lisäksi sillä voi esimerkiksi maksaa ostoksia tai tilata taksin. Finnairkin on kertonut alkavansa kaupata lentolippuja WeChatin kautta.

Tescent Holdings aikoo viedä suositun sovelluksen nyt ulkomaille, kertoo BBC. Ensimmäisenä listalla on Malesia. Laajentaminen ei kuitenkaan ole sujunut vaikeuksitta. Hankaluuksia on aiheuttanut esimerkiksi se, että yhtiö on jo pitkään sensuroinut sovelluksen sisältöä Kiinan hallituksen vaatimusten mukaan, Kiinan lisäksi myös ulkomailla.

Lähde: Talouselämä