Ykkössijaa jo vuosia hallinnut Apple n iPhone jäi Huawein jalkoihin Soneran myydyimpien puhelinten listalla toukokuussa, yhtiö tiedottaa. Myydyimpien top 10-listalla oli yhteensä kolme Huawein mallia. Kuukauden myydyin malli oli Soneran mukaan Huawei P8 Lite -puhelin.

"Huawei nousi historiallisesti ykköspaikalle, jota iPhonet ovat hallinneet lähes yksinvaltiaana jo vuosia. Puhelinten suosiota erityisesti kuluttaja-asiakkaiden keskuudessa selittävät laitteiden laadukkaat ominaisuudet, jotka on mahdollista saada kilpailukykyisellä hinnalla", Soneran laiteliiketoiminnan johtaja Markku Saranpää selittää.

Soneran kolme myydyintä puhelinta toukokuussa (suluissa sijoitus huhtikuussa):

1. (9.) Huawei P8 Lite

2. (1.) Apple iPhone 6s

3. (5.) Apple iPhone 5s

Myös Elisan toukokuun puhelinmyynnissä tuli yllätyksiä. OnePlus nousi toukokuun myydyimpien puhelimien listalle, vaikka myynti aloitettiin vasta kuun puolivälissä, Elisa kertoo tiedotteessaan.

"Kysyntä on ollut odotettuakin suurempaa. Ensimmäiset myyntierät vietiin nopeasti käsistä. OnePlussaa on ostettu myös ruuhka-Suomen ulkopuolella. Arvatenkin moni puhelin päätyy lahjaksi vastavalmistuneelle tai koulunsa päättäneelle", Elisan henkilöasiakasyksikön liiketoimintajohtaja Jan Virkki arvioi.

Huawein rynnistys näkyy myös Elisassa.

"Huawei on käytännössä vakiinnuttanut asemansa listalla yhdessä Apple iPhone-, Samsung Galaxy- ja Microsoft Lumia -mallien kanssa", Virkki sanoo.

Elisan henkilöasiakkaiden kolme myydyintä puhelinta toukokuussa:

Samsung Galaxy J5

Apple iPhone 6s

Huawei P8 Lite

DNA :n toukokuun myydyimpien listan kymmenen kärki muodostuu niin ikään Samsungin, Applen ja Huawein laitteista, yhtiö tiedottaa.

"Listaykkösenä kuukaudesta toiseen jatkava Samsung Galaxy J5 edustaa hyvin tämän hetken tyypillistä suosikkipuhelinta. Suhteellisen edullisella hinnalla saa suorituskykyisen ja monipuolisen laitteen, jossa on tyylikäs muotoilu, laadukas kamera ja mahdollisuus nopeiden 4G-verkkojen käyttöön", DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko kertoo.

DNA:n tuoreen Digitaalinen elämäntapa -tutkimuksen mukaan älypuhelin on nyt jo neljällä viidestä suomalaisesta. Ahkerimmin ja monipuolisimmin älypuhelimiaan käyttävät Apple-puhelinten omistajat, DNA kertoo.

"Noin 14 prosenttia suomalaisista on älypuhelimen heavy-usereita, joilla puhelin on kädessä koko ajan tai vähintään vartin välein. Tässä ryhmässä korostuvat Apple-puhelinten käyttäjät ja nuoret vastaajat", Aavikko sanoo.

Huawei on noussut vauhdilla DNA:n myyntilistojen kärkijoukkoihin.

”Huawei on ottanut merkittävän osan markkinasta noin vuodessa", Aavikko sanoo.

DNA:n kolme myydyintä puhelinta toukokuussa:

1. Samsung Galaxy J5 *)2. Apple iPhone 5s *)3. Apple iPhone 6s *)

*) 4G-puhelin

Lähde: Talouselämä