Kiinalainen tekoälyyn keskittyvä yritys Shanghai Zhizhen Network Technology Co. vaatii teknologiayritys Applelta 1,43 miljardin dollarin eli 10 miljardin yuanin vahingonkorvauksia patenttirikkomuksesta, joka koskee ääniassistentti Siriä. Asiasta uutisoi The Next Web.

Oikeusjuttu on jatkumoa pidempiaikaiselle kiistalle Applen ja myös nimellä Xiao tunnetun kiinalaisyrityksen välillä.

Shanghai Zhizhen väittää, että Applen Siri-tekoälyassistentti pohjautuu tekniikkaan, jota kiinalaisyritys käyttää omassa chatbot-järjestelmässään,

Apple toi Sirin iPhone-älypuhelimeen ensimmäisen kerran vuonna 2011. Shanghai Zhizhen on patentoitunut oman teknologiansa vuonna 2009.

Mielenkiintoiseksi kiistan tekee erityisesti se, että Shanghai Zhizhen haluaa Applen lopettavan kaikkien sellaisten tuotteiden myynnin Kiinassa, jotka rikkovat patenttia.

Tämä merkitsisi The Wall Street Journalin mukaan sitä, että Apple ei voisi myydä monia tuotteitaan maassa, joka on sen toiseksi suurin markkina heti Yhdysvaltojen jälkeen.

Apple on hylännyt vaatimukset ja syytökset patenttirikkomuksesta. Kävi oikeusprosessissa miten tahansa, se voi kärjistää entisestään Kiinan ja USA:n tulehtuneita suhteita.