Yrittäminen

Antti Kailio 8.11.2018 16:02

Kiinalaisyritys matki räikeästi Applea – kyseessä ei suinkaan ollut ensimmäinen kerta

Matthew Yohe
Applen edesmennyt toimitusjohtaja Steve Jobs tunnettiin muun muassa lausahduksestaan ”ai niin, vielä yksi juttu…”. Xiaomi on käyttänyt tätä lausetta omissa julkistamistilaisuuksien keynote-esityksissään. Yhtiö on saanut maineen Applen tuotteiden häpeilemättömänä kopioijana.

Kiinalainen puhelinvalmistaja Xiaomi on ansainnut vuosien mittaan maineen Applen tuotteiden häpeilemättömänä kopioijana. Yhtiön uusin tuotejulkistus on matkijan maineen mukainen.

Yhtiön uudet langattomat AirDots-kuulokkeet muistuttavat nimeltään ja idealtaan suuresti Applen iPhonesta tuttuja AirPods-kuulokkeita, kirjoittaa 9to5mac. Erona on se, että Xiaomin kuulokkeet maksavat vain 29 dollaria – kuudesosan Applen vastaavien hinnasta.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Xiaomi kopioi surutta Applea. Yhtiö on kehittänyt Androidiin iOS-käyttöjärjestelmää jäljitteleviä ulkoasuja, kopioinut iPad Miniä omalla Mi Padillaan ja matkinut Applen mainoksia.

Julkistustilaisuuksien keynote-esityksissä on käytetty Steve Jobsin tavaramerkkejä: sinisiä farkkuja, mustia poolopaitoja ja Jobsin kuuluisaa lausahdusta ”ai niin, vielä yksi juttu…”

Teknisiltä ominaisuuksiltaan Xiaomin AirDots-kuulokkeet tuskin pärjäävät esikuvalleen, mutta halpa hinta varmasti vetoaa tiettyyn kohdeyleisöön.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Rekrytointikampanjat

20.08.2019 10:11

Mirum pullotti hikeä houkutellakseen osaajia

Creative Essence -tuoksua aiotaan lähettää sopivimmille oman portfolionsa Mirumin rekrytointikampanjan verkkosivulle jättäneille työnhakijoille.