YouTube yrittää parhaansa mukaan siivota palvelustaan sopimatonta sisältöä. Rajanveto asiassa tuntuu kuitenkin olevan erittäin vaikeaa.

Yhtiön toimitusjohtaja Susan Wojcicki julkaisi 27. elokuuta avoimen kirjeen sisällöntuottajille. Siinä hän kertoi uskovansa avoimen alustan tarjoamisen olevan äärimmäisen tärkeää.

Kirjeessä todettiin avoimuuden olevan myös vaikea käsite. Välillä avoimuuden nimissä on hyväksyttävä palveluun sisältöä, joka on ”valtavirran ulkopuolella, kiistanalaista ja jopa loukkaavaa”. Wojcicki kuitenkin totesi uskovansa, että eri näkökantojen kuulemisen myötä yhteiskunnasta tulee vahvempi ja paremmin eri näkökantoja ymmärtävä.

Kirje tuntui olevan ainakin joillekin palvelusta potkut saaneille tahoille avoin kutsu takaisin levittämään omaa kiistanalaista sanomaansa. InfoWars War Room -kanava palasikin takaisin lähes välittömästi ja ehätti muutamassa tunnissa suoltaa kanavantäydeltä videoita.

Kaikki InfoWars-kanavat saivat lähtöpassit palvelusta noin vuosi sitten. Samaan aikaan myös iTunes, Spotify, Twitter ja Facebook poistivat InfoWarsin ja sen vetäjän Alex Jonesin profiilit palveluistaan.

Wojcickin mukaan YouTubekin jatkaa haitallisen sisällön poistamista palvelustaan. Kyseistä sisältöä tarjolla on kuitenkin vain prosentin murto-osa, ja sitäkin pyritään pienentämään, hän kertoo. Vicen julkaistua uutisensa War Roomin paluusta poistettiin kanava ja sen sisältö YouTubesta kiireen vilkkaa.