Operaattorit DNA, Elisa ja Telia Finland ovat haudanneet kilpaverkkarinsa Pride-viikon ajaksi. Operaattorit tukevat tämän vuoden Helsinki Pride -tapahtumaa kampanjalla, joka nimi on alleviivaavasti "Yhdessä".

Kampanjalla yritykset haluavat viestiä arvomaailmastaan ja toiveestaan, että jokainen suomalainen voi tuntea itsensä arvostetuksi ja olla vapaasti oma itsensä riippumatta sukupuolesta, iästä, seksuaalisesta suuntautumisesta, etnisestä taustasta tai muusta jokaisen ihmisen ainutlaatuiseksi tekevästä asiasta.

DNA:n viestintäjohtaja Vilhelmiina Wahlbeck kertoo M&M:lle, että kyseessä on ensimmäinen kolmen suuren suomalaisen operaattorin yhteislähtö.

DNA on myös ensimmäistä kertaa mukana tukemassa Pride-tapahtumaa. Yhdessä-kampanja näkyy operaattoreiden some-kanavissa tämän viikon ajan. Operaattorit näkyvät yhdessä myös Pride-kulkueessa. Kulkueeseen ottavat osaa yhtiöiden työntekijät.

"Olemme olleet aiemmin mukana tukemassa Tahdon 2013 -kampanjaa. Koska Pride on kasvanut isommaksi koko ajan, ajattelimme, että operaattorit voivat tehdä nyt yhteislähdön", Wahlbeck kertoo.

"Meille on tosi tärkeää edistää yhdenvertaisuutta ja halusimme kertoa, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöillä pitää olla vapaus olla oma itsensä. DNA haluaa työpaikkana edistää työntekijöidensä yhteenkuuluvuutta."

Operaattoreiden mukaan yhteiskampanjaa ei ole tehty säästömielessä. Telian viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Camilla Ekholm kertoo, että operaattorit hoitavat kampanjan kulut yhdessä. Idea yhteistyöstä tuli Helsinki Pridelta.

Ekholmin mukaan operaattoreiden Pride-kannanotoista on suututtu somessa ja keskustelupalstoilla aiempina vuosina. Osa seksuaalitasa-arvon ja ihmisoikeuksien kannattamisesta suuttuneista kuluttajista ilmoitti vaihtavansa operaattoria. Nyt operaattorit päättivät lähteä markkinoimaan asiaa yhdessä.

"Haluamme edistää tasa-arvoa Suomessa. Emme me tästä kaupallisesti hyödy, mutta tämä on työntekijöillemme tärkeää. Hyödyllistä tämä on myös työnantajamielikuvan näkökulmasta."

Pride on muodostunut isoksi markkinointi-ilmiöksi maailmalla ja Suomessa. Ekholm puhuu jopa uudesta standardista.

Elisan viestintäjohtaja Katiye Vuorela kertoo sähköpostin välityksellä, että Pride-näkyvyydellä on merkitystä operaattorin henkilöstölle.

"Olemme olleet jo useana vuonna, ja henkilöstön palautteen perusteella se ei ole perusjuttu, vaan ainutlaatuinen tuki erilaisuudelle."

Pride-viikkoa vietetään juhannuksen jälkeisellä viikolla 24.6.–30.6.2019. Viikko huipentuu perinteiseen Pride-kulkueeseen lauantaina 29.6.2019. Helsinki Pride -viikon järjestää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen hyvinvointia ja oikeuksia edistävä järjestö HeSeta ry sekä joukko vapaaehtoisia.