F1-kuski Kimi Räikkönen on aloittanut markkinointiyhteistyön huippukylmähoitoon erikoistuneita laitteita Suomessa valmistavan CTN Groupin kanssa. Cryotech Finlandin kehittämät kylmähoitolaitteet tarjoavat lääkkeetöntä apua palautumiseen, stressitason laskemiseen sekä unen laadun ja vastustuskyvyn parantamiseen.

Huippukylmän terveydelliset vaikutukset havaittiin tiettävästi ensimmäisen kerran Japanissa 1970-luvulla, missä kylmähoitoa käytettiin aluksi muun muassa MS-taudin ja reumaattisten oireiden sekä erilaisten kipujen hoitamiseen. Sittemmin vartaloon kohdistuvaa kryoterapiaa, eli huippukylmähoitoa on ryhdytty hyödyntämään huippu-urheilijoiden palautumisen nopeuttamiseen ja lihaskipujen vähentämiseen.

”Useat kansainväliset urheilu- ja viihdemaailman megatähdet ovat jo löytäneet huippukylmän mahdollisuudet, mutta meidän tarinamme ja lupauksemme konkretisoituvat parhaiten Jäämiehen, eli Kimi Räikkösen kanssa. F1-kisa on suurista taustatiimeistä huolimatta kuitenkin fyysisesti ja henkisesti erittäin vaativa yksilösuoritus, josta palautuminen perinteisin keinoin on aikaa ja vaivaa vaativa prosessi. Kun kuulimme Kimin itse innostuneen huippukylmästä ja sen tuomista eduista, oli luonnollista aloittaa hänen kanssaan molempia tukeva yhteistyö”, kertoo CTN Groupin kansainvälisestä myynnistä vastaava Mare Oravainen.

Kimi Räikkösen Sveitsin-kotiin on asennettu muun muassa nesteytetyllä typellä toimiva huippukylmäkabiini.

”F1-auton ajaminen vaatii huippukuntoa niin henkisesti kuin fyysisestikin. Erityisesti jalat ja alaselkä ovat radalla kovalla rasituksella ja olen huomannut, että huippukylmä toimii ainakin itselleni kylmäallasta paremmin palautumiseen ja erilaisten rasituskipujen lievittämiseen. Se on avannon kaltaisesti rentouttavaa, mutta huomattavasti tehokkaampi ja nopeampi tapa palautua esimerkiksi kovasta treenirääkistä tai kisaviikonlopusta. Luotan muutenkin suomalaiseen teknologiseen osaamiseen ja kun huomasin, että Suomessa valmistetaan maailmanluokan kylmähoitolaitteita, en halunnut ottaa tässäkään asiassa riskiä. Kotona ollessani käytän huippukylmälaitteita päivittäin ja uusi sähköllä toimiva laite on mahdollisuuksien mukaan käytössä myös kisamatkoilla”, kertoo Kimi Räikkönen tiedotteessa.

Huippukylmälaitteita valmistava Cryotech Finland Oy kuuluu kansainväliseen CTN-konserniin, joka on erikoistunut palautumiseen ja hyvinvointiin käytettävien huippukylmälaitteiden valmistamiseen ja markkinointiin.

Huippukylmälaitteita markkinoidaan huippu-urheilijoiden lisäksi myös tavallisille kuluttajille.

”Lääkkeettömien hoitomuotojen suosio on kovassa kasvussa. Huippukylmähoito helpottaa erilaisia iho-oireita tai antaa täsmähelpotusta erilaisiin lihaskipuihin ja särkyihin”, kertoo CTN-konsernin lääketieteellinen johtaja, tohtori Timo Kylmälä.

CTN Group on vuonna 2013 perustettu huippukylmähoitolaitteiden valmistukseen erikoistunut teknologiayhtiö. Yhtiön patentoimat kylmähoitolaitteet valmistetaan Suomessa Vantaalla sekä Nurmijärvellä ja niitä on viety yli 35 maahan. CTN-konsernin liikevaihto kuluvalle tilikaudelle on noin kaksi miljoonaa euroa ja liikevaihtoennuste alkavalle tilikaudelle on noin kuusi miljoonaa euroa. Yhtiö työllistää tällä hetkellä yli 20 ihmistä Suomessa, Virossa ja Irlannissa.