Kaupan myötä CrimeTimen toimintaa Pulizer issa johtaneesta Jouni Tervo sta tulee Docendon osakas ja kustantaja. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

Nyt tehty kauppa on molempien osapuolien mukaan luonteva jatko Docendo n ja CrimeTimen pitkään jatkuneelle yhteistyölle.

"Kauppa parantaa kirjojemme ja kirjailijoidemme esilläoloa ja tuo tuotannollemme lisää näkyvyyttä Docendon myynti- ja markkinointitoimenpiteiden kautta", Jouni Tervo toteaa tiedotteessa.

VAlunperin tietokirjakustantamoksi perustettu Docendo teki vuonna 2017 2,86 miljoonan euron liikevaihdon ja 392 000 euron liiketuloksen.

Vuonna 2016 liikevaihto oli noin 2,5 miljoonaa euroa ja tulos 193 000 euroa. Liikevaihto kasvoi vuonna 2017 16 prosenttia edellisvuodesta.

Kasvu on Docendon mukaan mahdollistanut kustannustoiminnan laajentamisen ja uudet aluevaltaukset.

"CrimeTimen mukana saamme taloon kovan tason dekkareita ja kustannusohjelmaamme erittäin hyvin sopivia rikostietokirjoja", Docendon toimitusjohtaja Harri Simola sanoo.

CrimeTimeen kuuluvat pitkän linjan suomalaisista rikoskirjailijoista muun muassa Tapani Bagge, Seppo Jokinen, Eppu Nuotio, Harri Nykänen, Outi Pakkanen, Matti Rönkä, Jarkko Sipilä ja Antti Tuomainen.