Tukholmassa pääkonttoriaan pitävä ääni- ja e-kirjojen suoratoistopalvelu Storytel ostaa suomalaisen Gummerus Kustannuksen. Suoratoistopalvelu tiedotti asiasta eilen.

Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

”Yrityskaupan myötä Storytel vahvistaa merkittävästi asemaansa sekä jakelijana että kustantajana suomalaisilla kirja- ja suoratoistomarkkinoilla”, kertoo Storytel tiedotteessaan.

Storytel toimii tiedotteensa mukaan 18 maassa, ja sen valikoimiin kuuluu yli 300 000 nimikettä.

Gummerus jatkaa itsenäisenä osana Storytelia nykyisen toimitusjohtajan, Anna Baijarsin, alaisuudessa.

”Saamme uuden omistajuuden myötä lisää voimia kirjailijoidemme työn tukemiseen ja kunnianhimoiseen julkaisutoimintaamme. Storytelilla on sellaista digitaalista osaamista ja näkemystä, joka tukee tavoitteitamme”, Baijars kertoo tiedotteessa.

Vuonna 1872 perustettu Gummerus on yksi Suomen vanhimmista ja suurimmista kustantamoista. Gummerus Kustannus Oy:n liikevaihto oli vuonna 2018 noin 7,6 miljoonaa euroa, ja se teki rahoituserien jälkeen voittoa noin 0,3 miljoonaa euroa.

Kaupan odotetaan toteutuvan 30. syyskuuta 2019. Kauppahinta maksetaan osittain käteisellä ja osittain Storytel AB:n osakkeina. Tiedotteen mukaan kauppa ei vaikuta merkittävästi Storytel-konsernin taloudelliseen tilanteeseen.