Espoon, Helsingin, Vantaan ja Kauniaisten seurakuntien vapaaehtoiset ja työntekijät jakavat torstaiaamuna yhteensä 75 000 piparkakkua rautatie- ja metroasemilla sekä bussipysäkkien läheisyydessä. Sydämenmuotoisia pipareita on jaettu kello kuudesta asti. Toiminta jatkuu yhdeksään saakka.

Piparipusseissa kirkko toivottaa joulurauhaa ja ohjaa joulu.fi-sivustolle, jolta löytyy kirkon joulusanomaa ja tiedot esimerkiksi pääkaupunkiseudun seurakuntien joulutapahtumista, kirkkokonserteista ja Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksista.

"Järjestin tempauksen Kontulan metroaseman suulla sekä viime vuonna että nyt. Viime vuotisesta mieleen jäivät iloiset tunnelmat sekä pipareiden jakajien puolesta että myös kadulla kohtaamiemme ihmisten puolesta. Varsinkin mukana olleet vapaaehtoiset olivat sitä mieltä, että seurakunnan pitäisi järjestää enemmänkin tällaisia tempauksia - näkyä katukuvassa myönteisellä tavalla", vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Kati Vento Mikaelin seurakunnasta sanoo tiedotteessa.

Espoo liittyi piparitempaukseen mukaan tänä vuonna.

"Joulurauhan toivottaminen ja pienen lahjan antaminen oli innostava idea, johon oli helppo houkutella mukaan vapaaehtoisia ja työntekijöitä", Tapiolan seurakunnan diakoniatyöntekijä Merita Hietanen kertoo.

Pipareita on jaettu lähes kaikilla Espoon rautatieasemilla sekä bussipysäkeillä ympäri Espoota, Kauniaisten rautatieaseman liepeillä, lähes kaikilla Vantaan rautatieasemilla ja muutamilla bussipysäkeillä sekä Helsingissä metro-, juna- ja bussipysäkkien läheisyydessä.