Lokakuussa Helsingin jäähallissa nähdään uudenlainen jääkiekkospektaakkeli, kun 200-vuotisjuhlavuottaan viettävä Koff tuo yhteistyössä HIFK:n kanssa sinfoniaorkesterin SM-liigan otteluun. Lokakuun 12. päivänä pelattavassa HIFK:n ja TPS:n välisessä jääkiekko-ottelussa musiikista vastaa Vantaan Viihdeorkesterin yli 80-henkinen live-kokoonpano kuoroineen.

Red Classics -tapahtumassa sinfoniaorkesteri soittaa pelikatkojen ja erätaukojen musiikin. Ottelua varten on sovitettu uudelleen muun muassa HIFK:n maalibiisi.

”Koff taistelee tylsyyttä vastaan aina, piste. Juhlavuoden kunniaksi haluamme tarjota ihmisille tämän ainutlaatuisen hockey-kokemuksen kiitokseksi kaikista näistä vuosista. Red Classics on luontaista jatkoa Koffin suurille teoille – Foo Fightersille Tavastialla ja Leningrad Cowboysille Senaatintorilla. Odotan innolla kiekon tippumista jäähän 12.10. Nordiksella”, Sinebrychoffin markkinointijohtaja Alexander Sneen sanoo tiedotteessa.

Lue lisää: Alexander Sneen uudistaa perinteitä Sinebrychoffilla – ”Tylsyyttä vastaan taistelun ei tarvitse liittyä alkoholiin”

Pelattava peli on osa SM-liigan runkosarjan otteluita, ja liput erikoisotteluun myydään normaalihinnoilla. Myös kausikorteilla pääsee katsomoon totuttuun tapaan.

”Olemme erittäin ylpeitä siitä, että Koff haluaa juhlistaa 200-vuotispäiväänsä meidän ottelussamme. Tapahtumassa urheilu ja kulttuuri yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla, ja on todella hienoa, että voimme tarjota faneillemme jotain näin ainutlaatuista koettavaa”, HIFK:n markkinointijohtaja Roland Carlsson sanoo.

Kahden erilaisen maailman yhteys

Red Classics -tapahtuman ydin on sinfoniaorkesterin voiman yhdistäminen jääkiekkofanien intohimoon. Jääkiekkojoukkuetta ja kurinalaisesti johdettua sinfoniaorkesteria yhdistää tapahtuman järjestäjien mukaan ehkä hieman yllättävästikin moni asia.

”Jututimme sekä pelaajia että soittajia ja huomasimme, että orkesterilla ja jääkiekkojoukkueella on paljon yhteistä. Molempia osapuolia ohjaa vahva intohimo omaan tekemiseen. Huomasimme myös, että faneja ja arvostusta löytyy paljon puolin ja toisin”, Sneen kertoo.

Vantaan Viihdeorkesterin toiminnanjohtaja Janne Rönnbäck toivoo, että HIFK:n maalikappaleen uutta sovitusta päästään soittamaan monta kertaa.

”On huikean hieno ja rohkea idea HIFK:lta ja Koffilta toteuttaa jääkiekko-ottelun pelikatkomusiikki livenä ja vieläpä suurella sinfoniaorkesterilla. Jännittäväksi ja vaativaksi orkesterin kannalta muodostuu reagointi kiihkeän jääkiekko-ottelun erikoistilanteisiin. Kappaleiden lähtöjen on oltava räjähtäviä pelikatkojen alkaessa”, Rönnbäck sanoo.